NOVE INFORMACIJE

‘Sve su pomno isplanirali, znali su gdje je ‘slijepa točka‘, ali nisu računali na - slučajnog prolaznika!‘

Iefimerida piše da je policija zaključila da je Katsouris smrtonosni udarac zadobio "na mostu" u blizini stadiona AEK-a

Mjesto gdje je navodno nožem uboden Michalis Katsouris

 Screenshot/

Čini se da su navijači nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba zahvaljujući pomoći koju su im prije prošlotjednih nereda kod stadiona nogometnog kluba AEK iz Atene u kojima je ubijen 29-godišnji Grk Michalis Katsouris pružili navijači grčkog nogometnog kluba Panathinaikos dobro poznavali atensku četvrt Novu Filadelfiju, piše Protothema.

Na snimci do koje je došla grčka TV postaja SKAI navodno se može vidjeti mjesto na kojem je Katsouris uboden nožem. Navodi se da to mjesto nije pokriveno sigurnosnim kamerama.

Iefimerida piše da je policija zaključila da je Katsouris smrtonosni udarac zadobio "na mostu" u blizini stadiona AEK-a. Kako ta točka nije pokrivena kamerama, policija se nada da bi joj snimka koju je neki slučajni prolaznik načinio mobitelom mogao otkriti više. Na snimci s kojom raspolaže TV postaja SKAI može se vidjeti kako krvavi Katsouris bježi te kako ga netko palicom udara po glavi na kojoj je imao kacigu.

Katsouris je zatim ušao u jednu trgovinu i pokušao se sakriti iza jednog hladnjaka. Ubrzo zatim, hitna je pomoć došla po njega, međutim nagađa se da tada zbog velikog gubitka krvi nije bio responzivan.

Protothema navodi da policija pregledava sve snimke koje su načinile sigurnosne i druge kamere koje se nalaze u blizini lica mjesta, ali i da za sada nije pronađena snimka na kojoj se jasno vidi napad na 29-godišnjeg Grka.

Na snimci se navodno može vidjeti kako se osobe s tetovažama na vratovima i rukama približavaju osobama koje su Katsourisa udarale drugim predmeta. Policija moguće počinitelje pokušava prepoznati na temelju odjeće koju su nosili.

Protothema piše da se još uvijek analiziraju mobiteli koji su oduzeti hrvatskim navijačima te da se policija nada da će joj informacije koje će ekstrahirati iz te elektronike otkriti tko je hrvatske navijače pozvao u Atenu te tko je organizirao njihov dolazak.

Policijski su službenici notirali i da su dvadeset minuta nakon sukoba kod Opap Arene, AEK-ovog stadiona, ispred stadiona Georgios Kamaras u četvrti Rizoupoli uočili tajanstvenu skupinu od kojih 50 motocikala. Jedan je službenik rekao da mu se učinilo da su na svakom motoru po dva putnika. "Čim su nas primijetili, brzo su okrenuli vozila i punom brzinom pobjegli", rekao je grčki policajac.

"U 23:35, uočili smo oko 150 ljudi u tamnoj odjeći. Navedene osobe pratile su i druge policijske snage koje su nas izvijestile da su ove osobe sudjelovale u navedenim incidentima i da su pobjegle", dodao je grčki policajac. Policija je ubrzo zatim uhitila četvoricu iz te skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:31