DIVNA VIJEST!

Spašeni gotovo svi konji kojima je do sinoć prijetilo utapanje: Zbog poplava bili su zarobljeni

Nakon što se voda povuče, vlasnici će se vratiti po preostale konje koji su trenutno na sigurnom

Ilustracija

 Bonzami Emmanuelle/Alamy/Profimedia

Na poplavljenom području Odranskog polja locirano je desetak konja i životinje su na sigurnom, priopćilo je u utorak Ravnateljstvo civilne zaštite nakon što je to područje pretraženo i snimljeno dronom.

Konji se nalaze na uzvisinama koje nisu pod vodom i ne prijeti im nikakva opasnost, navodi Ravnateljstvo.

Pretraga je organizirana nakon što je dio konjogojaca iz sisačke Gornje Posavine upozorio u ponedjeljak da je na poplavljenom Odranskom polju ostalo zarobljeno više grla konja koji su tamo na slobodnoj ispaši. Osim konja, u opasnosti su bile i krave.

U potrazi za konjima, to su područje u utorak pretražili djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a i pripadnici Državne intervencijske postrojbe.

Iz Ravnateljstva poručuju da vodostaj opada, a nakon što se voda povuče, vlasnici će se vratiti po preostale konje koji su trenutno na sigurnom.

Iz udruge Bijeli očnjak, čija je volonterka pratila situaciju i pokušavala alarmirati službe u ponedjeljak navečer, objavili su kako su sve životinje preživjele.

- Od jutra su se konji prevozili na sigurno. Vlasnik konja me zamolio da posebno zahvalim načelniku općine Martinska Ves koji je od jutra s njima i dovezao je svoj čamac. Također su pomoć ponudili članovi HGSS-a Zagreb, ali nije bilo potrebe. Hvala svima - napisala je na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:34