ŠPANJOLSKA 'NEMAN'

Horvat: Ciudad je poput one nepobjedive Barcelone iz 90-ih

Puna dva desetljeće rukometaši Zagreba teško se nose sa španjolskim klubovima. U pravilu gube važne utakmice, a pobjede se mogu nabrojiti na prste jedne ruke
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Prava je sreća što u subotu u Areni (17.30) povijest i statistika neće krojiti rezultat. Jer, da je tako, CO Zagreb bi uvjerljivo izgubio utakmicu od Ciudad Reala. Upravo je prošla sezona po tome bila znakovita. U skupini su ‘zagrebaši’ dvaput poraženi od istog suparnika, prvo u Quijote Areni, a onda i u ZG Areni, a europski su put završili s dva poraza od Barcelone u osmini finala.

U posljednjih desetak godina Zagreb je gubio od Ciudada, uvjerljivo najveće momčadi današnjice, ali i od Barçe, Portlanda te Ademar Leona koji je hrvatskog prvaka zaustavio u jednom polufinalu i jednom finalu Kupa pobjednika kupova.

I Bosna nas je iznenadila

- Dugo sam u Zagrebu, od sezone 2002.-2003., i dobro poznajem Španjolce. Istina je, nismo u pravilu dobro prolazili. Sjećam se onog sraza s Ademar Leonom kad je o prolazu u finale odlučivao jedan nesretni pogodak. Tada smo bili najbliži pobjedi - prisjetio se kapetan Zlatko Horvat.

Ciudad je danas najjači klub na svijetu, dominantan već godinama...

- Nešto slično kao Barcelona u devedesetima. No, Barça tada nije imala konkurenciju, a Ciudad je ima u Kielu. Toliko su jaki u obrani da nas do pobjede može dovesti samo fenomenalna igra, oni su favoriti, čak i u Zagrebu. Ipak, možemo ih iznenaditi, kao što je Bosna iznenadila nas i uzela nam bod u Sarajevu.

Zagreb ima odličnih desetak igrača, no Ciudad ima širi kadar...

- Mogu si dopustiti hokejaške izmjene kompletne postave, no, ipak je obrana s Dinartom njihovo najjače oružje uz Šterbika i Hombradosa na vratima. Idemo se potući, imamo motiv pobijediti tako moćnog suparnika - zaključio je ‘Zlajo’.

Opet prepuna Arena

Nažalost, Zagreb na europskoj rukometnoj karti nije više sila kao što je to bio u zlatno doba na početku devedesetih godina prošlog stoljeća. Logično je, bogatiji španjolski klubovi, kao uostalom i njemački, daleko su iznad ostale konkurencije.

No, vrijedi se nadati da će Zagreb iznenaditi trostrukog prvaka Europe. U tome mu može pomoći prepuna i glasna Arena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:46