IZNIMAN USPJEH

CO Zagreb izvukao remi protiv Ciudada

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba uzeli su u Areni bod trostrukom prvaku Europe Ciudad Realu odigravši 30-30
Zagreb, 161010.Arena Zagreb, rukomet, EHF, Champions League, susret HC Croatia Osiguranje i Renovalia Ciudad Real.Na slici: Zlatko Horvat.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Igrači Nenada Kljaića nisu se obrukali, upravo suprotno, pokazali su karakter i “poginuli” na terenu protiv objektivno kvalitetnijeg suparnika koji je, bez pretjerivanja, imao pomoć švedskog sudačkog para Canbro/ Claessen. S pravom su “zagrebaši” slavili kad su se obranili u zadnjem napadu.

Bilo je zaista neizvjesno u završnici u kojoj je u zadnje tri minute Zagreb dvije minute igrao bez neopravdano isključenog Gojuna. S minusom od jednog pogotka minutu prije kraja Zagrebov je trener izvadio vratara Šegu i s markerom na teren poslao sedmog igrača - Horvata. Višak je ostvaren, a Slovak Kopčo ostao je sam na crti za konačnih 30-30. Nakon toga je udarac Aguinagaldea završio u vratnici za veliki Zagrebov bod.

Na polovici prvog poluvremena, nakon točno 15 minuta igre, Marin Šego je ubilježio desetu svoju obranu, kvotu koju ponekad i najkvalitetniji vratari zabilježe tijekom cijele utakmice. Dakako, u tom mu je pomogla kompletna obrana koja se junački trudila zaustaviti najbolju momčad svijeta. Nastavi li braniti tako, Mirko Alilović imat će veliku konkurenciju za mjesto nominalnog prvog vratara reprezentaciji.

Ako je obrana u kompletu odigrala solidnu predstavu (pet minuta prije kraja prvog dijela trostruki prvak Europe postigao je tek 11 pogodaka) puno je slabije sve izgledalo u napadu u kojem se ne bi smio tolerirati toliki broj tehničkih pogrešaka. Bez obzira na to što je s druge strane bila možda i najjača obrana svijeta predvođena s francuskim “orijašem” Didierom Dinartom.

Zagrebaši su vodili skoro cijelo prvo poluvrijeme, gol, dva razlike ili igrali u egalu. Kratkotrajna kriza s kraja prvog poluvremena uspješno je nadvladana, minus od dva pogotka anuliran.

Početak drugog dijela donio je opet vrlo brzo vodstvo naših od dva razlike (17-15), no i ta se prednost vrlo brzo istopila te su Španjolci došli do dva pogotka razlike samo u nekoliko minuta.

Suparnička momčad je takva da na svakoj poziciji ima po dva podjednako kvalitetna igrača dok je Nenad Kljaić ipak limitiran jednom dobrom postavom. Umor Balića, Valčića, Horvata, Špilera, Gala...morao se osjetiti u završnici utakmice, no i takvom odnosu snaga, njegovi su igrači zadržali prisebnost. Potpuno zasluženi bod garancija je da ovakav Zagreb ove sezone može daleko dogurati.

Šola: Rukomet je hrvatski sport broj jedan

Na dan odigravanja utakmice Zagreba i Ciudad Reala u Zagrebu je održana Skupština HRS-a na kojoj je odlučeno i potvrđeno da će se sljedeće sezone igrati regionalna liga s klubovima iz zemalja bivše Jugoslavije pojačana klubovima iz Austrije, Švicarske, Mađarske, Italije. U tom je smislu promijenjen i Statut HRS-a. Zasad sudjelovanje nisu potvrdili samo Slovenci kao i spomenuti “pravi stranci”, no i to je samo pitanje dana. Primijenjena je i “postava” Upravnog odbora HRS-a, promijenjena sa 17 na 15 članova.

Zanimljiva je i izjava predsjednika HRS-a Sandija Šole:

- U Hrvatskoj je rukomet sport broj jedan. Moramo se potruditi i iskoristiti krizu koja vlada u nogometu i potvrditi taj status.

Rukometna Liga prvaka, 4. kolo:

Skupina D

CO Zagreb - Ciudad Real 30-30

Constanta - Bosna 26-25

Redoslijed: 1. Ciudad Real 7, 2. CO Zagreb 6, 3. Flensburg 4 (-1), 4. St. Peterburg 2 (-1), 5. Constanta 2, 6. Bosna 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:43