EHF LIGA PRVAKA

CO Zagreb u Areni demolirao Bosnu

Momčad CO Zagreba pošteno je Sarajlijama ‘zaračunala’ remi iz prve međusobne utakmice
Zagreb, 041210.Arena, rukomet, liga prvaka.Croatia osiguranje - Bosna BH gas.Gyula Gal u napadu.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Igrači Nenada Kljaića zaigrali su ozbiljno od prve minute i jako je kratko trajala nada Irfana Smajlagića da i u ZG Areni može iznenaditi favorita.

U konačnici je utakmica završila s visokih 34-15, totalni kolaps gostiju za potvrdu da je remi iz međusobne prve utakmice odigrane u Sarajevu bio splet loših okolnosti za objektivno puno jači Zagreb.

Furiozni početak

Krenuli su igrači domaće momčadi furiozno, Šego je zaredao obranama, napad je funkcionirao bez pogreške i samo je pet minuta bilo potrebno za visokih 7-1, prednost koja je rasla kako je utakmica odmicala. U pravilu su ‘zagrebaši’ postizali po dva gola za svaki suparnički.

Ove sezone u svakoj Zagrebovoj ‘partiji’ netko od igrača posebno briljira, a to nije bio slučaj protiv Sarajeva. Pobjeda je došla kao plod odlične kolektivne igre u kojoj je Kljaić na kraju isprobao drugu sedmorku. Ništa od velike stečene prednosti Marić, Tarabochia, Kovačević, Stepančić, Jaškić i Gojun nisu ‘prosuli’. Dapače, zadnji su ‘kvartal’ utakmice odigrali na visokom nivou potvrdivši da se i na njih može računati u ozbiljnim utakmicama.

Unatoč ne baš atraktivnom suparniku, u Areni se sakupilo preko 7500 ljudi koji su dobili novu potvrdu snage današnjeg Zagreba.

Drele ‘urekao’ Škofa

Standardni animator na Zagrebovim utakmicama postao je popularni Drele koji se stigao našaliti s vratarom Škofom koji je briljirao na prošloj utakmici s Flensburgom. Protiv Sarajeva Škof je sjedio cijelo vrijeme na klupi, Šego je odlično branio. Tada je Drele ‘prozvao’ slovenskog vratara: “Evo ga, sjedi na klupi, uživa, a plaća normalo teče”.

Bio je to poziv Kljaiću da da priliku Škofu koji je nastavio odlično braniti kao što je to do tada radio Šego. No, prvo je loptom dobio snažan udarac u glavu. Gotovo je izgubio svijest teturajući čitavu minutu među vratnicama. Nije ga to spriječilo da s nekoliko velikih obrana doprinese uvjerljivoj pobjedi.

Šteta je što slijedi pauza do 19. veljače (dolazi Constanta) jer je Zagreb trenutno u velikoj formi.

'Poštovali smo zamisli trenera'

Irfan Smajlagić nije, po starom lošem običaju, došao na ‘druženje’ s novinarima nakon utakmice: Pitajte njega zašto, rekao je njegov pomoćnik Danijel Riđić. Dakako, apsurd je bio potpun - kako ga pitati ako nije bilo tamo gdje je trebao biti...

Trener Zagreba Neno Kljaić imao je razloga za zadovoljstvo: Dečki su u ‘tekmu’ ušli napaljeni, pokazali smo Sarajevu tko je gazda u kući. Sada je vidljivo da je onaj remi u Sarajevu bio plod činjenice da smo tada imali loš dan u kojem su suci pomogli domaćoj momčadi.

- Od samog smo početka poštovali sve zamisli našeg trenera, ušli smo ozbiljno u utakmicu i nismo dopustili da se dogodi ono što nam se dogodilo u Sarajevu. Uzvratili smo im za taj remi - rekao je Kopljar.

Rukometna Liga prvaka, 7. kolo:



Skupina D

Zagreb – Bosna Sarajevo 34-15

Redoslijed: 1. Ciudad Real 11 (-1), 2. Zagreb CO 10, 3. Flensburg 10, 4. St. Petersburg 4 (-1), 5. Constanta 4, 6. Bosna Sarajevo 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:04