KAO I NEKAD

Ivano Balić kroji Kljaićevu i Golužinu sreću

'Balića ne treba hvaliti, bio je motor momčadi, no falilo mu je malo suporta', rekao je Goluža
Zagreb, 161010.Arena Zagreb, rukomet, EHF, Champions League, susret HC Croatia Osiguranje i Renovalia Ciudad Real.Na slici: Ivano Balic i Joan Canellas.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Službeno najbolji igrač svijeta u izboru Međunarodne rukometne reprezentacije igra u odličnoj formi i ne brinu ga ozljede kojima je često bio podležan. Igra kao u zlatno doba kad je bio tek otkriće u reprezentaciji. Odličan je to “kamen temeljac” za nastavak dobre sezone CO Zagreba u Ligi prvaka. Što je još važnije, reprezentacija i dalje ima najjači oslonac za nastavak uspješnoga rezultatskog niza.

Nakon tri srebrna odličja na Eurima 2008. u Norveškoj i Austriji 2010. te na SP-u u Hrvatskoj, Balićeva forma govori da će slično biti i na predstojećem SP-u u Švedskoj.

Izbornika Slavka Golužu uskoro očekuje početak kvalifikacija za Euro 2012., prva utakmica u Karlovcu 28. listopada:

- Zadovoljan sam igrom reprezentativaca iz CO Zagreba. Balića ne treba hvaliti, bio je motor momčadi, no falilo mu je malo suporta. Tonči Valčić bio je također super u oba pravca, a Marin Šego izvanredan. Šteta, mogli su dečki pobijediti uz malo više sreće i hrabrosti. Falilo je i koncentracije jer je svaka odbijena lopta završila kod suparnika.

‘Riješit će i Rumunje’

Pohvale najboljima zasjenila je ipak kritika lošijim “karikama”:

- Brinu me Kopljar i Gojun. Jakov doduše nije dobio minutažu, trudio se, no trebalo je to puno bolje. Nema veze, vratit ćemo im samopouzdanje.

Goluža je već odgledao nekoliko DVD-a rumunjske reprezentacije. Dobio je i snimke dviju najvažnijih u kojima su izbacili Ruse. Ne treba sumnjati da će sve dobro završiti. Ne treba biti bahat i podcjenjivati Rumunje, no Balić će ih sam “riješiti” bude li igrao na najvišoj razini. Na onoj na kojoj igra sada. Što je stariji, to igra bolje u obrani.

Novo slavlje u Švedskoj

Dobije li suport ostalih, kako to priželjkuje Goluža, u kvalifikacijama za Euro neće biti problema iako je skupina jaka (uz Rumunje, tu su Španjolska i Litva). A i na SP-u u Švedskoj u siječnju 2011. nacija će imati razloge za slavlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:22