LIGA PRVAKA

Ljubo Vranješ: CO Zagreb je tipični balkanski klub

Trener CO Zagreba, Nenad Kljaić, najavio je mogućnost pobjede njegove momčadi na gostovanju u nedjelju kod jakog Flensburga
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - U nastojanju da skinu prvi veliki ‘skalp’ ove sezone nakon pobjeda nad nedoraslom Constantom i St. Petersburgom, bundesligaš je prvi pravi izazov nakon domaćeg remija sa Ciudad Realom koji je pokazao da su Zagrepčani ove sezone opet vrlo jaki.

Balić i Valčić najvažniji

- Ozljeda i gubitak Ljube Vukića ne zabrinjava me previše, moći ćemo bez njega u napadu jer je Štrlek odličan. U obrani će malo više morati potegnuti Tonči Valčić, najavio je Kljaić dodavši kako su mu glavni aduti upravo Valčić i - naravno - Ivano Balić.

Ovaj potonji zbog ozljeda i ozljedica gotovo mjesec dana nije odigrao pravu utakmicu nakon što je briljirao baš protiv Ciudad Reala. To je trenutačno prošlost i Balić je u uvodu nedjeljne utakmice bio vrlo optimističan ne isključujući mogućnost pobjede.

- Sad sam kao zmaj.

Tome, naravno ne trebaju dodatna objašnjenja. Kad je Balić “kao zmaj”, onda njegova momčad pobjeđuje - bilo da je riječ o CO Zagrebu ili reprezentaciji.

Novi trener Flensburga Ljubomir Vranješ, bivši švedski reprezentativac, koji je upoznat s HR rukometom, uvjeren je u pobjedu.

- Žedni smo pobjeda, želimo drugo mjesto u skupini, a prvi korak k tom cilju je pobjeda nad Zagrebom koji želi ostvariti isti cilj.

Zanimljiv je Vranješov pogled na suparničku momčad:

Najbolja utakmica kola

- Tehnički dotjerana momčad s puno kvalitetnih pojedinaca. Igraju tipični balkanski rukomet?!

Nedjeljni susret Flensburga i CO Zagreba je rukometni ‘play of the week’, najzanimljivija utakmica kompletnog petog kola Lige prvaka. Prenosit će ga i MHZ Networks, televizija koja je zadužena za plasman rukometa na američko tržište. Filigranski rukomet koji igra Ivano Balić trebao bi ovaj sport približiti američkom gledateljstvu u sklopu akcije u kojoj EHF želi proširiti ‘horizonte’ u dijelove svijeta u kojima rukomet nije toliko popularan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:52