POGLEDAJTE HIT VIDEO

Podravac doselio u Zagreb pa snimio hit video o Trešnjevki: ‘Nekome će izgledati kao ruganje, ali je sve iz srca‘

Baš je bilo veliko zagađenje u zraku, no to je kadrovima dalo tu neku žućkastu boju, kao da je sumaglica, kaže T. Paviša
 Tomislav Paviša/

Najveći zagrebački kvart Trešnjevka jučer je dobio jednu slikovitu i životopisnu posvetu. Profesionalni snimatelj Tomislav Paviša objavio je na društvenoj mreži pet minutnu snimku ove četvrti snimljenu početkom prosinca 2023. godine, na kojoj se vidi sva ‘raskoš i bijeda‘ poznate gradske radničke četvrti.

- Kada sam u Zagrebu živim u ovom dijelu grada, tu sam stanovao i dok sam studirao. Postoji, da, ta neka ljubav, naročito prema području placa koji mi je najdraži kutak Trešnjevke Sjever... Inače sam iz malog mjesta iz Podravine i za mene je Trešnjevka, kad sam došao prvi put, bila neopisivo dinamična - rekao je Tomislav Paviša, koji radi u jednoj tvrtki za video produkciju.

image
Tomislav Paviša

Motiv za snimanje mu je bila šarolikost kvarta, te, kako kaže, iako se na snimci vide i neki zapušteni dijelovi kvarta, on ih doživljava kontradiktorno i s dozom tuge, ali i šarmantne.

- Neki kadrovi možda nekome mogu izgledati kao kritika ili ruganje, s lošim pročeljima zgrada i smećem, ali ja sam i to snimio iz srca - dodaje.

image
Tomislav Paviša

Riječ je zapravo o poznatim prizorima Stare Trešnjevke, prostora od Cibone do placa, Zapadnog kolodvora, oko Selske...

- Veći dio snimke sam zabilježio u jednom danu, bio je to 12. prosinac baš kad je bilo veliko zagađenje u zraku, no to je kadrovima dalo tu neku žućkastu boju, kao da je sumaglica - zaključuje snimatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:15