NEOČEKIVANI GOST

Show na Trešnjevci, ljudi vadili mobitele i snimali, Đođo se ‘došetao‘ iz Zeline: ‘Samo mu dajte Petit Beurre...‘

Bilo je i onih koji su se naljutili...
 Tomislav Kristo/Cropix

Velika bijelo siva svinja Đođo danas je iza 13 sati posjetila Trešnjevački plac u Zagrebu. Stigla je iz okolice Zeline u pratnji jedne gospođe koja radi kod placa, i njenog velikog psa vrste Newfoundland imena Mrvica. Đođo je u trenu postao atrakcija - svi su ga snimali,a neki su uspjeli snimiti i selfi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Star je deset mjeseci, jako voli pozirati. Vrste je Minnesota. S Mrvicom dođem ponekad do grada, pa tu malo prošeta, jednom godišnje sad, a Đođo je znao biti češće tu kad je bio mali - rekla nam je vlasnica.

Nakon šetnje među praznim štandovima, snimanja i poziranja znatiželjnicima, Đođo je uživao na placu jedući Petit Beurre kekse. No, jedan je od djelatnika Tržnica Zagreb bio ljut radi njegova posjeta, te je upozorio vlasnicu da je to zabranjeno.

image

Naš fotograf i Đođo

K.S.

Đođi ovo nije prvi puta da je u medijima, kad je imao dva mjeseca dok je bio praščić, snimljen je također na ovoj tržnici kada je njegova vlasnica ispričala da ima za njega "poprilično jasan plan prehrane".

- Najčešće uživa u sjemenkama, žitaricama i cornflakesu, a ne smije se zanemariti ni da je voćni tip. Proteini i mliječni proizvodi su mu zabranjeni jer, bez obzira na to što je mini svinja, trbuh bi mu narastao i izobličio se. Ipak, ponekad zna "prošvercati" malo suhog kruha - rekla je tada vlasnica.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Snimile su ga i naše kamere dok je bio praščić u društvu Mrvice.

Vidi se da je Đođo odrastao uz psa jer se zapravo slično ponaša. Na placu je danas bio kratko, ali dovoljno da izazove radost na licima.

Svinja vrste Minessota je zapravo mini svinja koja je kao kućni ljubimac sve popularnija.

image

Đođo dok je bio praščić i Mrvica

Ivana Nobilo/Cropix

Znaju biti velike kao prosječni pas, ali Đođo je očito odlučio se ugledati na Mrvicu jer je veći od toga. Svinje ove vrste kao ljubimci brzo i lako uče, te su privrženi drugim kućnim ljubimcima i vlasniku, a vole i šetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:35