SERIJSKI UBOJICA

VIDEO: SIBIRSKI VUKODLAK Ruski policajac osuđen na doživotni zatvor, ubio čak 22 žene!

Popkov je na koncu uhićen nakon što je 3.500 policajaca, kako aktivnih tako i umirovljenih, moralo dati uzorak za DNK analizu
 YouTube

Umirovljeni ruski policajac Mikhail Popkov (50) osuđen je na doživotni zatvor za silovanje i ubojstva 22 žene i pokušaj ubojstva još dvije žene u osam godina. Većinu ubojstava počinio je dok je bio u policijskoj službi, a svojim žrtvama je pristupao tako što bi im ponudio prijevoz u svojem policijskom automobilu. Tijela njegovih žrtava pronađena su u šumama, pored cesta ili na groblju.

Tvrdio je da želi očistiti ulice od prostitutki, birao je one lagano pripite, a obično bi ih na koncu ubijao sjekirom, omčom ili zaklao odvijačem, nožem ili šilom. Od 29 žrtava za čija je obojstva sumnjičen, 25 ih je bilo u dobi od 19 do 28 godina, a četiri su bile od 35 do 40 godina.

No, njegova opsesija pijanim ženama najvjerojatnije je rezultat problema iz djetinjestva, jer je njegova majka pila alkohol i često ga zlostavljala. K tome, mnogi su primjetili da žrtve sibirskog 'Vukodlaka' nalikuju njegovoj majci.

Policija je u istrazi ubojstava koje je počinio zloglasni 'Vukodlak' dva desetljeća tumarala po mraku jer su ignorirali dokaz da bi tajanstveni ubojica mogao biti jedan od njihovih kolega. Naime, jedna je žrtva, Svetlana M., uspjela preživjeti napad surovog ubojice koji ju je ostavio u snjiegu usred zime mislivši da je mrtva. Ona je ispričala da ju je povezao policajac, odvezao je u šumu i natjerao je da se skine prije nego što joj je razbio glavu o drvo.

Ona je čak bila prepoznala Popkova na fotografiji, ali su istražitelji tada više vjerovali policajčevoj ženi koja je tvrdila da je njen suprug uzoran čovjek i suprug, te mu je dala alibi.

Popkov je na koncu uhićen u lipnju 2012., nakon što je oko tri tisuće i pet stotina policajaca, kako aktivnih tako i umirovljenih, moralo dati uzorak za DNK analizu. Njegovi su kolege bili u šoku - svi ga opisuju kao revnog sportaša i normalnog čovjeka.

Istražitelji su uspjeli utvrditi ubojstva koja je počinio od 1992. do najmanje 2000., ali nisu mu dokazali nikakva ubojstva nakon toga, iako se nakon umirovljenja bavio preprodajom automobila pa je na čestim putovanjima na relaciji od Vladivostoka do obale Tihog oceana imao prilike ugrabiti mnoge žrtve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:17