MONSTRUOZAN ZLOČIN

'JA SAM NAJZGODNIJE ZLO KOJE GAZI OVO TLO' Član srpskog Reda vukodlaka zaklao i pojeo mačku pa ubio rođaka

Protiv Roberta Heja, 38-godišnjeg sotonista i neonacista iz Bečeja u Vojvodini, javno tužiteljstvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu zbog sumnje da je svirepo ubio svog rođaka Tibora Lakatoša (50), piše Blic .

Ubojstvu u Robertovom stanu u Bečeju u noći između 14. i 15. studenoga prošle godine prethodila je pijana svađa s Tiborom, koji je kod rođaka došao s pivom. Robert je nakon kratke prepirke zgrabio nož i zario mu ga u vrat. Pred policajcima je ubojstvo objašnjavao 'snažnim unutarnjim nagonom da nekoga liši života'.

Ubojica je, inače, u Bečeju i okolici poznat kao član sotonističke sekte, najvjerojatnije 'Reda vukodlaka'. Njegov profil na Facebooku, koji je nedugo nakon ubojstva deaktiviran, bio je prepun fotografija vukodlaka i vukova, mitskih bića, planova za 'čistu' veliku Mađarsku...

Hej nije skrivao svoje simpatije prema nacistima, posebno prema Adolfu Hitleru. Često se odijevao u skladu s imidžem skinheada, a na nekoliko fotografija na društvenim mrežama vide se i njegove tetovaže kukastog križa. Sklon je i Miklosu Horthyju, koji je uveo Mađarsku u Drugi svjetski rat na strani Hitlera.

Često je na profilu objavljivao i snimke o Horthyju, veličajući ga, a nekoliko albuma s fotografijama bilo je ispunjeno bodežima, kukastim križevima, fotografijama Drakule...

O sebi je imao visoko mišljenje, pa se na njegovom profilu moglo pročitati: 'Ja sam najzgodnije zlo koje gazi ovo tlo.'

Blic neslužbeno doznaje da je na saslušanju priznao zločin te da je tvrdio kako je prije ubojstva Lakatoša izvodio ritualne likvidacije životinja. Navodno je pojeo i mačku, koju je zaklao.

U Bečeju se otprije govorkalo o čudnim Hejevim sklonostima, posebice nakon što mu je otac umro, a on nastavio živjeti sam u stanu u Ulici Danila Kiša. Pričalo se o njegovim sotonističkim obredima i sklonosti da muči i ubija životinje.

Prema objavama na društvenim mrežama, zaključuje se da je Hej pripadnik sotonističke sekte koja obred obavlja noću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:50