NEMA PREDAJE

Skandalozno izbacivanje nije pokolebalo skromnog Vladimira, već je nastavio s kvizovima: ‘Evo kakav mi je plan...‘

Dosad je sudjelovao u više od 15 poznatih kvizova i u većini je pobjeđivao. Najdraži nema, a samim time ni najdraže pobjede

Vladimir Krnač (desno)

 Screenshot/Twitter

Vladimir Krnač, 60-godišnji građevinski radnik iz Bačkog Petrovca u Srbiji, kojeg su suigrači u nedavno emitiranoj epizodi srpske inačice poznatog TV kviza Najslabija karika izbacili iz igre, iako je točno odgovorio na 22 uzastopna pitanja, rekao je za Blic da je to bio "udarac ispod pojasa" te da je zbog toga bio razočaran. Krnač je preko noći postao regionalna zvijezda, a sada je otkrio kako se osjećao nakon "najveće sramote u povijesti kvizova", kako gledatelji nazivaju potez njegovih suigrača.

- Nije mi bilo pravo. Mi kvizaši poznati smo po poštenoj igri. Uvijek priznamo poraz i čestitamo boljem. Ovo je bio presedan i sam je naziv kviza izgubio smisao jer je ispala najjača karika. To neka drugim natjecateljima ide na čast. Ja idem dalje i ne odustajem - rekao je Krnač.

Jedan od najpoznatijih srpskih kvizaša sudjelovao je nakon toga u kvizu Apsolutnih 100 u kojem je u 50 minuta morao odgovoriti na 100 pitanja iz domene povijesti.

- Taj mi je kviz jako drag jer traje praktički jednu kalendarsku godinu. Srpska kviz asocijacija napravila je vrlo zanimljivo i zahtjevno natjecanje koje se sastoji od više faza. Kvizaši iz cijele Srbije po raznim gradovima diljem zemlje rješavaju testove iz osam područja. Sad sam odgovarao na pitanje iz povijesti, a u narednim ću fazama odgovarati na pitanja iz sporta, umjetnosti, zemljopisa, itd. Kviz je jako zanimljiv i jedva čekam kraj godine kako bi vidio tko je najbolji i s njim proslavim titulu. Ponavljam, mi kvizaši uvijek smo za fairplay i radujemo se nečijoj pobjedi - rekao je Krnač.

Krnač kaže da voli čitati i da većinu slobodnog vremena koristi za usavršavanje. Dodaje da su godine učinile svoje i da teže pamti informacije, ali da ga to neće spriječiti u natjecanju. Uz to, Krnač je u životu više od 100 puta dobrovoljno donirao krv.

- Završio sam srednju strojarsku školu i imam diplomu bravara. Fakultet sam morao napustiti zbog vojske, a zatim sam se oženio i dobio četvero djece. Zato sam se počeo baviti građevinom. Nažalost, nemam stalni posao već radim kad me netko angažira. Znam raditi sve građevinske poslove pa se tako ponekad sa svojih 60 godina popravljam krovove. Sve je to iscrpljujuće, pogotovo u mojim godinama - rekao je Krnač.

- Prije 20-tak sam godina krenuo na kvizove i shvatio da mi mogu biti dodatan izvor prihoda - dodao je kvizaš.

Krnač je do sada sudjelovao u više od 15 poznatih kvizova i u većini je pobjeđivao. Najdraži nema, a samim time ni najdraže pobjede.

- Ipak, najdraža mi je titula velemajstora. To je jedna interna šala u mom kraju. Onaj tko ima kći i sina je majstor, a onaj koji ima dvije kćeri i dva sina je velemajstor. To mi je najdraža titula. Moja su mi djeca najveća nagrada i blago - rekao je Krnač za Blic.

Krnač i njegov najstariji sin sudjeluju u pub kvizovima, a poznati kvizaš kaže da mu je lijepo kada se natječe protiv pametnih mladih ljudi.

Krnač je rekao da je nakon nepravde koju je doživio u Najslabijoj karici dobio mnogo poruka podrške, pa čak i poslovnih ponuda.

- Puno mi znači podrška javnosti. Hvala svima na tome. Velika je stvar kada mi prilaze ljudi i čestitaju iako sam izgubio. Znači da tu definitivno nešto nije štimalo. To je u emisiji rekao i voditelj kviza, naš poznati glumac Nikola Kojo. Reagirala je i televizijska postaja TV Prva i rekla da će mi ispuniti želju i platiti put u Egipat. Hvala im na tome - rekao je Krnač.

- Hvala i ljudima koji mi nude poslove. Ne znam samo kome treba čiča od 60 godina. Neka zapošljavaju mlade, za mene je kasno. Ja ću se u građevini zadržati koliko budem mogao, a ostatak ću vremena posvetiti kvizovima. Neću ni tu pretjerivati kako ne bih dosadio ljudima - zaključio je poznati kvizaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:19