SANJAO O EGIPTU...

Jedna od najvećih sramota u povijesti kvizova: ‘Tako nešto reći na TV-u... Pa gdje ti je obraz?!‘

Vladimir Krnač

Unatoč tome što je na pitanja dao 22 točna odgovora, što rijetko kome polazi za rukom, druga dva natjecatelja odlučila su ga proglasiti najslabijom karikom

Vladimirov karakter i duhovitost dobro su poznati svima koji u Srbiji rado prate obiteljske kvizove.

Svoju obitelj, ženu i četvero djece, hrani radeći kao građevinar. Vladimir Krnač je ovaj put u središte pozornosti dospio ne zbog znanja i brzine razmišljanja, već zbog nepravde koja mu je nanesena tijekom natjecanja u srpskoj inačici kviza "Najslabija karika".

Naime, unatoč tome što je na pitanja dao 22 točna odgovora, što rijetko kome polazi za rukom, druga dva natjecatelja odlučila su ga proglasiti najslabijom karikom. Ta odluka je u duhu kviza, ali je na društvenim mrežama, pa i u samom studiju, izazvala burne reakcije.

Ono što je uslijedilo nakon emitiranja, pa i samu poruku voditelja Nikole Koje, nakon što je napustio kviz, Vladimir kaže da je očekivao, ali ne u ovolikoj meri. Namjeravao je, ako pobijedi u "Najslabijoj karici", otputovati u Egipat.

- Očekivao sam podršku, da će se podići prašina, al ovo sve je premašilo sva moja očekivanja. Podrška stiže sa svih strana, sve ovo je zaista lijepo od ljudi, rekao je on.

Osim podrške, Twitterom su počele kružiti ideje i akcije prikupljanja novca za odmor Vladimira i njegove obitelji u Egiptu. No, sve ljude dobre volje preduhitrila je Prva televizija, rekavši da će Vladimiru platiti put u Egipat. To mu je saznanje uljepšalo dan i izmamilo osmijeh na lice.

- Prihvatit ću. Dvadeset godina se natječem u kvizovima, nije da nisam zaradio, ali uvijek je to na kraju imalo neku drugu svrhu. Tako da je Egipat gurnut u drugi plan. Sad kad su mi ponudili, prihvatit ću - kaže zadovoljno smijući se.

Raduje ga pažnja malih i običnih ljudi, radnika i zaljubljenika u kvizove. No, ono što ga je najviše dirnulo bila je inicijativa ljudi da mu nađu posao gdje se neće mučiti kao na građevini.

- Osjećaj je ugodan, nemam pravih riječi. Hvala svima na lijepim riječima, željama i namjerama da mi pomognete. Ali ljudi, stvarno nema potrebe. Trideset godina bez prestanka radim ovaj posao, oduvijek sam radio u građevini. Da, teško je, ali je zanimljivo. Imam skoro 60 godina. Za mene je prekasno, prekasno da bilo što počnem. Opet, to je lijepo od njih - kaže Vladimir.

Koliko god da je bio gorak, te je izgubio zbog taktike, a ne zbog neznanja, kaže da ga poraz neće spriječiti da nastavi sa sudjelovanjem u kvizovima.

- Prijavit ću se ja. Nije ovaj kviz moja prva avantura, bio sam i prije, znam kako se gubi, ništa novo za mene. To mi je neki hobi. Eto, dečko je počeo zamuckivati, taktika, kaže. Nije taktika, sine moj. Ti ćeš to izgovoriti pred milijun ljudi, a gdje je obraz? E, sad, da je to kraj moje avanture u kvizovima - nije, kviz je moja ljubav - kaže Vladmir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:05