NOVA NADA

Prijelomnica u slučaju nestanka MH370: Hugin 6000 će razriješiti najveći misterij današnjice?

‘Vjerujem da je ovo prijelomnica u ovom slučaju, imamo opremu i tehnologiju, a obitelji čekaju odgovore‘

Tony Romero

 Youtube Screenshot/

Američka tvrtka za istraživanje dubokih mora donijela je novu nadu u rješavanju desetljeća starog MH370 misterija, izjavivši da imaju mogućnosti izvesti najiscrpnije istraživanje za nestali avion do sada.

Točno prije deset dana obilježeno deset 10 godina od nestanka zrakoplova Malaysia Airlines koji je nestao s radara nakon što je poletio s Kuala Lumpura. U avionu je bilo 239 ljudi.

Tony Romero, izvršni direktor Deep Sea Visiona, rekao je da uvjeren u sposobnost svoje tvrtke da će razriješiti misterij nestanka aviona. Tvrtka će poslati jedan od svojih pomorskih dronova, Hugin 6000, na dno oceana kako bi potražio nestalu letjelicu.

‘Lebdi na 50 metara iznad morske površine i kreće se naprijed nazad, naprijed nazad, naprijed nazad‘, rekao je gospodin Romeo. ‘Ima ‘velike oči‘, upija i čuva podatke, vraća se na površinu, mi izvlačimo iz njega podatke i gledamo na računalu što je točno snimio.‘

Tvrtku Deep Sea Vision je svijet upoznao ranije ove godine kad je Romeo tvrdio da su pronašli izgubljeni avion Amelije Earhart na dnu Tihog oceana.

Romero je rekao da bi modificirani dronovi tvrtke mogli pretražiti četiri puta veće područje nego u prethodnim pokušajima pronalaska MH370. Na pitanje mogu li pronaći MH370, gospodin Romeo rekao je da misli da mogu.

Deep Sea Vision uskoro će istragu predložiti malezijskoj vladi.

‘Vjerujem da Malezija želi odgovore. Odbijam vjerovati da ne žele da velika nesreća, golema nesreća poput ove, ostane neriješena. To jednostavno nije fer, ne bi bilo fer prema obiteljima.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:08