‘IMAMO PRIZNANJA...‘

Odvjetnik iz Srbije otkriva hoće li počinitelji odgovarati ako tijelo malene Danke ne bude pronađeno

Savić napominje da bi za kazneni postupak bilo dobro da se tijelo pronađe

Policija sa bagerima traži tijelo

 Ranko Suvar/Cropix

Već deset dana traje potraga za tijelom okrutno ubijene djevojčice Danke Ilić (2) u okolici Bora.

Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Odvjetnik Predrag Savić izjavio je danas da je moguće procesuirati osumnjičene za njezino ubojstvo na temelju dosad prikupljenih dokaza, čak i ako tijelo dvogodišnje Danke ne bude pronađeno, prenosi Blic.

- Imamo priznanja izvršitelja, suučesnika u prikrivanju zločina koji su iz kruga uže obitelji, imamo puno drugih dokaza vezano za prometnu nesreću, krv na automobilu, asfaltu... Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka prometne nesreće, iz koje će se vidjeti da je bila takva da nije mogla daprouzročiti pogibiju jer je bila brzina od 20 kilometara. Na temelju svih tih dokaza vrlo je vjerojatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljenih - naveo je on.

Savić napominje da bi za kazneni postupak bilo dobro da se tijelo pronađe, da se izvrši obdukcija, sudsko medicinsko vještačenje i da se na dokaže uzročno-posljedična veza između ozljeda i smrtnih posljedica.

Kako je rekao, suvremena tehnologija i svi do sada prikupljeni dokazi omogućuju da osumnjičeni budu procesuirani, no ističe da bi kvaliteta dokaza bila jača i vjerodostojnija ako bi tijelo bilo pronađeno.

Na pitanje je li on osobno za uvođenje smrtne kazne za najteže zločine poput ubojstva dvogodišnje djevojčice, Savić je odgovorio da kao čovjek i roditelj jest, ali da kao pravnik smatra da je to vrlo teška, gotovo nemoguća misija.

Podsjetimo, za ubojstvo Danke Ilić (2) osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, a obojica su radnici Javnog komunalnog poduzeća Vodovod.

Janković se tereti da je službenim vozilom udario djevojčicu u ulici Radomira Putnika u Banjskom Polju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:34