TRAGIČNA SMRT

‘Moj muž je umro zbog tog izazova. Morat ću raditi do kraja života da otplatim njegove dugove...‘

O njegovoj smrti naširoko se raspravljalo na internetu te se pokrenula kampanja koja traži strože propise za industriju livestreaminga

Zhong Yuan Huang Ge

 Screenshot

Kineski influencer Zhong Yuan Huang Ge (27) druga je osoba koja je preminula nakon snimanja izazova na kojem se pije alkohol na društvenim mrežama. Influencer je preminuo 2. lipnja od prekomjerne konzumacije alkohola. Smrt je potvrdila njegova supruga za kineski medij Jimu News, dodala je da je tako pokušavao zaraditi novac da vrati dugove, piše Daily Mail.

Ovo je drugi incident u mjesec dana, nakon što je streamer Brother Three Thousand (34) pronađen mrtav zbog konzumiranja prekomjerne količine alkohola na Douyinu, kineskoj verziji TikToka. Brother Three Thousand popio je najmanje sedam boca žestokog alkoholnog pića tijekom prijenosa uživo, a mrtvog su ga pronašli 12 sati nakon emitiranja.

Na jednoj od snimaka, Huang se snimio kako eksa baijiu (kinesko žestoko piće s do 60 posto alkohola) i pali papirnate maramice natopljene alkoholom, dok je drugi video prikazivao hrpu od desetak praznih boca. Njegova supruga, poznata kao gđa Li, rekla je da će raditi do kraja života kako bi otplatila osmogodišnje dugove svog muža, piše Straits Times.

Par ima sina koji će ove godine krenuti u vrtić, a Huangovi su nedavno sagradili novu kuću. Prema lokalnom mediju Southern Metropolis Daily, dvojica influencera su se poznavali. Huang je čak bio na Wangovom sprovodu, gdje je navodno obećao da će manje konzumirati alkohol.

Neki influenceri smatraju da će im objavljivanje vratolomija na internetu povećati šansu za zaradu od pratitelja. Snimka na društvenim mrežama koja je postala viralna prikazuje Wanga koji je popio nekoliko boca žestice, a povremeno je alkohol izlijevao po stolu pa ga palio.

O njegovoj smrti naširoko se raspravljalo na internetu u Kini te se pokrenula kampanja koja traži strože propise za industriju livestreaminga. 16. svibnja Wang je sudjelovao u četiri borbe jedan na jedan s influencerima s ciljem da zaradi što više darova od obožavatelja u kratkom vremenu. Izgubio je tri runde, a zatim je konzumirao baijiu za kaznu.

Wang je prijenos završio nakon ponoći te je sljedećeg popodneva pronađen mrtav. Zbog nedavnih događaja sa smrtnim ishodima, Douyin je zabranio konzumiranje alkohola tijekom prijenosa uživo. Wangu je ranije zabranjen pristup aplikaciji zbog konzumiranja alkohola, ali je zabrane zaobišao otvaranjem novih računa. Njegov posljednji profil prikupio je 44 tisuće pratitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:42