NOVI PROBLEMI

Domaća influencerica proživljava pakao zbog bivšeg: ‘Ima zabranu prilaska, a dobivam ucjene zbog golih fotki i videa!‘

Nika Ilčić prijavila je svog dečka za nasilje, a sada se problemi nastavljaju što je odlučila podijeliti na TikToku

Nika Ilčić na Ibizi

 Instagram/ Nika Ilčić

Hrvatska influencerica Nika Ilčić početkom je svibnja prijavila svog dečka, srpskog tiktokera, Marka Arsenijevića zbog nasilja. Niku na TikToku, na kojem je do ovog incidenta često snimala sa svojim sada bivšim dečkom, prati više od 360 tisuća ljudi, a na Instagramu 200 tisuća ljudi.

„Okrivljeni je pravomoćno osuđen, čekamo presudu, a što je najvažnije kod ovog krivičnog dela, izrečena mu je zabrana približavanja i komunikacije s Nikom u maksimalnom trajanju, kao što smo i predložili tužiteljstvu”, izjavila je Sandra Tanasković Savić, Nikina odvjetnica, za Blic.

Ipak, osim pretrpljenog nasilja, agonija se za influencericu nastavlja. Nika se oglasila na TikToku s videom u kojem objašnjava kako sada dobiva ucjene.

@nedaj.se.nikka

Prijetnja, ucjena, prinuda i neovlašteno objavljivanje tuđih fotografija su kaznena djela. Uvijek i za sve postoji izlaz... ne dozvolite da vas uvjere u suprotno.

♬ original sound - NIKKA

„Nisam mislila da će moje prvo obraćanje biti ovakvog tipa, kakvog će biti. Mislila sam da se neću morati oglašavati ponovno, ali tako je kako je”, započela je Nika u videu koji je prvi objavila nakon incidenta.

„Iskreno, jako mi je teško pričati o ovome i proživljavati sve ispočetka, pogotovo što sam pretrpjela i proživjela dovoljno psihičkog i fizičkog nasilja. E sad, koji je razlog mog izlaganja?", počela je s temom videa.

"Unatoč zabrani prilaska i uvjetnoj kazni, dobivam razne prijetnje i ucjene s nekoliko različitih strana, što je kazneno djelo za koje će isti odgovarati”, iznijela je infulencerica problem s kojim se sad bori.

„Nitko drugi, samim time ni ja, nismo zaslužili da budemo prinuđeni da pazimo na to kako se oglašavamo na društvenim mrežama, kako moje privatne fotografije ne bi izašle u javnost. Moje mentalno zdravlje mi je na prvom mjestu i smatram da su stvari sa kojima me se ucjenjuje ozbiljne i iskreno bit će mi lakše ako ih čujete od mene i da putem naučite iz moje škole”, želi poučiti druge svojim iskustvom.

„Za početak imamo moje slike i videe u kojima nisam obučena jer su bile namijenjene mom bivšem dečku i našem privatnom chatu. Do sada je praksa bila da su bivši nažalost skloni dijeljenu takvog sadržaja, iz osvete valjda. Pa samim time mogu zaključiti da me čeka ista sudbina. Druga stvar su slike i videi koje su nastale prošle godine kada smo s njegovim društvom na odmoru na Ibizi, mislim pretpostavljate u kojem idem, a onima kojima nije jasno, nismo donijeli najpametnije odluke i koketirali smo sa supstancama koje su nažalost previše dostupne svima. I sramim se iskreno ovog mog postupka i glupa sam i neodgovorna. Tada mi je u glavi bilo ‘pa što je najgore što se može dogoditi‘ i evo mene skoro godinu dana kasnije gdje sam primorana pričati o stvarima koje su se dogodile iako sam imala bezuvjetno povjerenje i pokazala svoju ranjivost i intimu”, ispovijedila se infulencerica.

„Posljedice mojih postupaka su se izmanifestirale u obliku materijala s kojima me netko danas ucjenjuje. A moji postupci su za svaku osudu i ne pada mi napamet da ih ponavljam, naučila sam svoju lekciju, vjerujte mi.”

„Također, što se tiče komentara da nisam objavila nikakve dokaze, nisam dužna objaviti dokaze na društvenim mrežama. Dovoljno je što je cijela situacija previše javno eksponirana", opravdava svoje postupke influencerica. „Internet je užasno mjesto i ne želim da me vidite i pamtite s povredama koje sam imala. Tužiteljstvo, doktori i policija su vidjeli sve dokaze, snimke i fotografije te medicinske nalaze na temelju kojih su kasnije donijeli odluku o uvjetnoj kazni i zabrani prilaska. Fizičke povrede koje sam imala, hvala Bogu, nisu trajne, a na psihičkim posljedicama ću morati raditi malo duže.”

„Pričat ću o mentalnom zdravlju i nasilju te želim naglasiti da sam čula i vidjela puno ljudi koji trpe i odaju se svakakvim stvarima kako bi ‘pobjegli‘ od njihove stvarnosti koja može biti vršnjačko nasilje, nasilje od strane obitelji ili partnera. Želim buditi svijest u ljudima da nasilje nije rješenje i da ne trebate šutjeti o tome. Jer ima izlaza, uvijek postoje stručne osobe kojima se možete obratiti za pomoć i samim time, pamet u glavu.”

U opisu videa napomenula je: „Prijetnja, ucjena, prinuda i neovlašteno objavljivanje tuđih fotografija su kaznena djela. Uvijek i za sve postoji izlaz... ne dozvolite da vas uvjere u suprotno.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:33