ŠOKANTNI DETALJI

‘Kosta je večer prije zločina bio na rođendanu s tom djecom! Bila je i djevojčica koja mu se sviđala, nju je upucao...‘

Susjedi vjeruju da će se obitelj morati odseliti. "Sigurno će se netko htjeti osvetiti", pričaju

Pucnjava u Beogradu

 /Telegraf.rs

Susjedi zgrade u kojoj živi Kosta K. (13), dječak koji je jučer ubio osmero školskih prijatelja i zaštitara, a ranio šest učenika i profesoricu povijesti, još su u velikom šoku, nemaju snage komentar na jučerašnju tragediju, piše Blic.

Kako kaže jedna susjeda, dječakov otac je uvijek bio tu za sve u zgradi kada im je trebala pomoć – kao liječnik, ali i kao susjed.

Također, dječak je često pomagao, susjedima je donosio hranu.

No, ono što ih sve čudi je da je dječakov otac imao toliko oružja u stanu.

– Kada je policija iznosila stvari iz stana, kažu da je pronađeno još oružja. 2016. je podnio zahtjev za oružje i valjda ga je od tada počeo skupljati, tko zna što mu je palo na pamet”, kaže jedan susjed.

O Kosti pričaju kao o povučenom i stidljivom momku, koji se nije viđao s prijateljima.

– S njima je uvijek bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno nikad ga nisam vidio s društvom. Ali znam da je večer prije tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, onima koje je upucao! Bila je i djevojka koja mu se sviđala, a on ju je upucao”, priča šokirana susjeda.

Kako su dalje pričali, o ocu su znali onoliko koliko im je pričao, da su mu rođaci uspješni sportaši i pisci te da je bio ugledan liječnik. No, nitko nije znao da ide na streljanu.

“Pričali smo i vidjeli se toliko puta. Nikada nije spomenuo da ima pištolj, niti da ide na streljanu. Ne znam ni hoće li sad snositi neku odgovornost, Kosta će morati van, što da radimo ako ga vidimo ovdje... Sigurno će se neka obitelj htjeti osvetiti”, kaže jedna susjeda.

Kako kažu u razgovoru za “Blic”, vjeruju da će se obitelj morati odseliti.

Dječakovi otac i majka navodno rade u zdravstvu te su poznati kao dobro odgojeni i dragi ljudi.

Kako kažu, najmlađe dijete, djevojčica, sada je negdje s majkom.

“S njima nikad nije bilo problema, osim što se otac bunio kad je trebao biti otvoren Pravoslavni centar u zgradi, otvoren je na istom katu gdje su i oni, tamo idu ovisnici na savjetovališta. Pobunio se i protestirao čak i kod patrijarha. Bojao se kakvi će ljudi ući u zgradu, jer je to savjetovalište za ovisnike o alkoholu i drogama”, kaže jedna susjeda.

Podsjetimo, sinoć su tisuće građana širom Srbije odale počast ubijenoj djeci i čuvaru škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:14