MASAKR U BEOGRADU

Val nasilja zapljusnuo Srbiju: Tijekom dana čak 25 incidenata u školama diljem zemlje!

Kosta K. ubio je sedam djevojčica i jednog dječaka. Šestero djece i profesorica povijesti su ranjeni
 AFP/Cropix

Ključni događaji:

- u Beogradu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u srijedu je oko 8.40 sati došlo do pucnjave

- učenik Kosta K. (13) ubio je osmero učenika te zaštitara

- sedam osoba je ranjeno, riječ je o šestero djece i učiteljici povijesti

- s obzirom na godine, ne može mu se suditi, niti izreći kazna

- ranjena djevojčica je vitalno ugrožena, još jedan dječak je kritično

- velik broj građana okuplja se ispred škole

- Kosta K. navodno je upucao i djevojčicu koja mu se sviđala

- Dječak je trenirao ‘airsoft‘


NOVO 22:50 Tijekom dana srbijanska policija je primila 25 dojava iz škola u nekoliko gradova Srbije da su u tim objektima, hodnicima, učionicima i dvorištima pojedini učenici imitirali ponašanje Koste K. koji je u srijedu u školi na beogradskom Vračaru ubio osmero svojih kolega i zaštitara.

Naime, kako prenosi TV Pink, pojedini učenici su prijetili plastičnim pištoljem, donosili navodne popise za odstrel, simulirali pucnjavu ili ubojstva i izvodili slične bizarne šale.

Pripadnici MUP-a u svakom slučaju su postupali i poduzimali mjere u skladu sa zakonom. U pojedinim situacijama obavljeni su razgovori sa tim učenicima i njihovim roditeljima, a u nekim situacijama je privremeno oduzeto i vatreno oružje koje članovi porodice učenika s bizarnim idejama imaju u legalnom posjedu.


16:00 Unija sindikata prosvjetnih radnika Srbije priopćila je u četvrtak da u svim školama u Srbiji 5. svibnja, prvog dana trodnevne nacionalne žalosti zbog masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi, neće biti nastave.

"Pozivamo vas da razumijete da tog dana škole neće raditi. Nijemi smo pred činom koji nas je natjerao da zatvorimo škole", priopćila je Unija poslije jučerašnje pucnjave u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je trinaestogodišnji učenik ubio osmero školskih kolega i zaštitara te vatrenim oružjem teško ozlijedio još šest učenika i nastavnicu.

Unija je najavila da će, nakon konzultacija s djelatnicima u obrazovanju, donijeti odluke o daljnjem djelovanju, o kojima će izvijestiti javnost.

Obustavu nastave najavio je i ogranak za prosvjetu sindikata Neovisnost.

Istodobno, raste pritisak velikog dijela javnosti, napose nevladinog sektora, na ministra obrazovanja Branka Ružića da podnese ostavku jer se smatra da ima moralnu odgovornost zbog tragedije nezapamćene u suvremenoj povijesti Srbije.

Tako je, među ostalima, Europski pokret u Srbiji (EMINS) danas oštro osudio jučerašnju Ružićevu izjavu, na izvanrednoj konferenciji za novinare u srbijanskoj Vladi, u kojoj je tragediju u školi stavio u kontekst globalnog utjecaja društvenih mreža i interneta.

Umjesto da ponudi ostavku, Ružić okrivljuje "kancerogeni utjecaj interneta, video igrica i zapadnih vrijednosti", istaknuo je u priopćenju EMINS.

Ta je Ružićeva izjava zasmetala mnogima, a zahtjevom za njegovom smjenom reagirala je i Inicijativa mladih za ljudska prava, optuživši ga za "političko instrumentaliziranje" tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Sramotnom izjavom, tijekom konferencije za medije, da sustav nije zakazao, pri čemu je optužio zapadne vrijednosti, internet i video igrice za stradanje djece, nastavnice i zaštitara, umjesto da preuzme odgovornost i podnese ostavku, Ružić "nije propustio priliku bezobzirno politički zloupotrijebiti veliku tragediju", navodi u priopćenju Inicijativa.

Šef diplomacije i Ružićev stranački kolega Ivica Dačić nazvao je "potpuno relativnim" pitanje o tome hoće li ministar odstupiti s dužnosti.

"On je rekao da spreman to uraditi ako ima neke individualne odgovornosti u svemu, ali to neće pridonijeti tome hoće li se društvo posvetiti ovakvoj vrsti problema", rekao je Dačić za provladinu TV Happy.

Dačić je upitao i "što će se riješiti" ako Ružić podnese ostavku.

"Ja bih razumio da je riječ o individualnoj odgovornosti i propustu, ovdje je riječ o jednoj objektivnoj odgovornosti. Moramo se ozbiljno baviti ovakvim stvarima, ali ne samo narednih deset dana, već uvijek", rekao je Dačić.


15:30 - Zamjenik načelnika beogradske policije, Veselin Milić, govoreći o stravičnoj tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ na Vračaru otkrio je RTS-u da je ubojica ispričao kako je prije nekog vremena planirao nešto slično učiniti i na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje, prenosi Nova.rs.

Ispričao je da je dječak dao izjavu u prisustvu Centra za socijalni rad i odvjetnice, te je ispričao da je bio ‘ignoriran od društva i da je bio izopćen iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dijete imati‘ i to ga je navelo na neke misli i radnje da učini to.

‘Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju s tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan obrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da prići i pružiti pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod‘, ističe Milić.

Milić kaže da ne bi mogao reći je li dječak bio svjestan da neće moći odgovarati za počinjeni zločin.

‘Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegovog mišljenja kako je premašio igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili poslije toga oko tri tjedna, da izvrši ubojstvo svih koji ga iritiraju i ignoriraju, on je vrlo planski to zamišljao kako i što. Sam ovaj popis je pitanje za sve nas, što bi bilo da je stigao ovo sve‘, upitao je Milić.


15:12 - Na tisuće ljudi okupilo se ispred osnovne škole u kojoj je počinjen zločin. Pogledajte najnovije fotografije iz Beograda:

image
Antonio Balic/Cropix
image
Antonio Balic/Cropix
image
Antonio Balic/Cropix
image
Antonio Balic/Cropix
image
Antonio Balic/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

14:30 - Jedna od učenica škole u kojoj je počinjen masakr na društvenim mrežama objavila je kako je izgledao trenutak pucnjave i kako je izbjegla metak.

‘Svi smo bili u šoku, sakrivali smo se ispod stolova i ja sam u jednom momentu zavrištala. On je vjerovatno gledao odakle se čuje taj zvuk,ustala sam, preskočila dječaka koji je mrtav ležao na podu i istrčala iz kabineta, a za mnom je istrčala djevojčica.

Potom smo na hodniku vidjeli mrtve i mrtvog zaštitara. Bili smo u šoku, ali smo dotrčali kod mene kući dok su dječaci otišli svojim kućama. Poslije nam je javljeno da je kolegica upucana u ruku, ali da je živa.

Poslije toga nam je javljeno da su neki naši prijatelji mrtvi, a drugi po Urgentnom i u Tiršovoj‘, ispričala je učenica, prenosi Telegraf.


14:19 - Majka jedne učenice koja se nalazila među imenima na spisku 13-godišnjeg ubojice, među okupljenim građanima koji su ostavljali cvijeće i palili svijeće za pokojne, počela je vikati uzrujana natpisom ‘Razgovarajte s djecom‘.

- Bio mi je u kući, sklonite te laži! Razgovarali su roditelji! Roditelji su ragovarali sa njim! Ne lažite više! Nije bio zlostavljan, bio je voljen. Bila je zaljubljena djevojčica u njega! - urlala je iz sveg glasa.

Nakon toga novinarima je pojasnila što ju je izbacilo iz takta i kazala kako je njezina kći bila u platonskoj vezi s Kostom K. i kako je poznavala i njegove roditelje. Naljutio ju je, kaže, natpis na transparentima na kojem piše ‘razgovarajte sa svojom djecom‘, jer smatra da su roditelji s njim razgovarali. Dodaje i kako se svaki tinejdžer osjeća izopćen u nekom trenutku.

- Ona je išla s njim u taj klub i oni su se viđali, platonski družili dva mjeseca. Dolazio je kod nas, ja dvjesto puta ulazim u sobu, pitam što pričate, lijepe priče pričamo i tako dalje.

Svi tinejdžeri se osjećaju izopćeni u nekom trenutku, i ja sam, samo sam ja bila specifična i boljelo me dupe da se prilagođavam, a moja kći se voli prilagođavati i ona se stalno osjeća izopćenom.

- Pravite od ovoga što hoćete, ali barem recite istinu. A ne razgovarajte s djecom, razgovarali su s njim. Dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi, isto nisu mladi, malo su mlađi od mene. Razgovarajte s djecom, to mi je bio okidač - zaključila je Tatjana Savarese.


13:38 - Sinoć je odrađen toksikološki nalaz kako bi se utvrdilo je li Kosta K. bio pod djelovanjem psihoaktivnih supstanci kada je počinio masakr.

Rezultat toksikološkog nalaza je negativan, rekla je za Tanjug odvjetnica Irina Borović.


13:21 - Kosta K. (13) koji je ubio osam učenika i zaštitara u osnovnoj školi aktivno je trenirao airsoft - igru za odrasle u kojoj nose replike pravog oružja, ali ne koriste municiju već loptice u kojima je zrak. Među modelima za ovaj sport nalaze se i kalašnjikovi, sačmarice i snajperi.

Oružarka Ana Simonović objasnila je za Telegraf da je dječaka na treninge "airsofta" dovodio otac te su zajedno trenirali "antistres igru današnjice" koja nema limit u godinama kao ni "paintball". Simonović je istaknula da po njenom mišljenju ne postoji manjkavost po pitanju Zakona o posjedovanju oružja i municije, dapače smatra da je taj zakon prestrog.

Kako Telegraf.rs saznaje, policija je u stanu u sefu uglednog radiologa našla čak pet pušaka. Njegov sin u školu je donio dva pištolja.


12:34 - Forum srednjih stručnih škola ispred Ministarstva pravosuđa i Republičkog javnog tužiteljstva u Beogradu održao je prosvjed.

‘Tražimo koeficijent 1:289, tražimo zaštitu od roditelja, učenika pa i samog ministarstva, tražimo da nastavnik ima autoritet, ugled i čast. I oni su na neki način krivci ovog što se dogodilo. Škola, pedagog i psiholog znali su za ovaj problem. Direktor škole je znao, čitav kolektiv je znao, to se treba sankcionirati. Tražimo odgovornost svakog tko je na neki način sudjelovao u ovom nemilom događaju. Želimo kontrolu učenika i kontrolu nastavnika. Svi su na neki način odgovorni‘, istaknuli su.

image

Prosvjed učitelja ispred Ministarstva prosvjete

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

12:15 - Načelnik Školske uprave Beograd Dragan Filipović rekao je da je nastava u svim školama počela minutom šutnje, a da će OŠ Vladislava Ribnikara početi sa radom u ponedjeljak.

Naglasio je da je dječak koji je počinio zločin pohađao i glazbenu školu, kao i da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola, nije bilo vršnjačkog nasilja, piše Nova.rs.

Kada je riječ o premještanju iz jednog razreda u drugi, on je naveo da je riječ o školi koja djeci nudi dvojezičnu nastavu već od sedmog razreda.

"Na zahtjev roditelja učenik je prešao u razred koji ima dvojezičnu nastavu. To je bio jedini njegov motiv prelaska", rekao je Filipović.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

12:07 Kako piše Blic, susjedi Koste K., šokirani tragedijom u beogradskoj osnovnoj školi, iznijeli su i dosad nepoznate detalje. Navodno je Kosta K. večer prije zločina bio na rođendanu s djecom na koju je sutradan pucao. Navodno je upucao i djevojčicu koja mu se sviđala. Više čitajte OVDJE.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

11:33 Vučić je na jučerašnjoj press konferenciji ostao potpuno nijem nakon što mu je novinar Željko Veljković postavio ovo pitanje: ‘Biste li i danas učinili isto...?‘ Više čitajte OVDJE.


10:40 - Dan poslije stravičnog masovnog ubojstva koje je u beogradskoj OŠ Vladislava Ribnikara izvršio 13-godišnji učenik ove škole Kosta K., usmrtivši pritom osmero svojih školskih kolega i zaštitara škole, ispred školske zgrade sve je više cvijeća, svijeća i poruka sućuti za prerano izgubljenim životima.

Od ranog jutra pred školu, što individualno, što organizirano, dolaze građani iz cijelog Beograda kako bi se poklonili žrtvama ovog jezivog zločina koji je šokirao Beograd, Srbiju, ali i Europu.

Dirljive su i poruke koje su neki građani ostavili ispred škole, poput bake Gordane koja je napisala: ‘Spavajte, anđeli! Na planeti ne mrak! Probudit ćemo vas kada pronađemo prekidač za zraku svjetlosti!!! Tada ćemo s radovati zajedno, a ja ću (o)držati sat!!!"

Tu su i brojne memorabilije, plišane igračke, baletne papučice, a netko je ostavio i nacrtanu sliku zaštitara Dragana Vlahovića kojeg je na slici odjenuo u plašt uz natpis ‘naš heroj‘, javlja iz Beograda naš novinar Nikola Patković.

Zbog ovog strašnog događaja danas će biti održan i prosvjed prosvjetnih djelatnika ispred ministarstva prosvjete, a najavljuju se i druga okupljanja građana u ulici kneza Milutina gdje se nalazi sjedište škole, kao i molitve za ubijene. Zločin kakav se ne pamti u Europi izazvao je i ogromnu pozornost brojih medija iz Srbije, ali i inozemstva pa su ovdje ekipe iz svih zemalja u regiji, ali i Francuske, Belgije, Rumunjske...

Prema informacijama iz Urgentnog centa i Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, stanje ranjene djece i dalje je nepromijenjeno što znači da je jedna djevojčica i dalje životno ugrožena, dok se ostali nalaze izvan životne opasnosti.

VIDEO: Nikola Patković


10:04 - Velik broj građana, učenika i prosvjetnih radnika okupio se jutros ispred Osnovne škole ‘Vladislav Ribnikar‘ kako bi paljenjem svijeća i ostavljanjem cvijeća odali počast stradalim učenicima i radniku osiguranja koje je Kosta K. (13) ubio hicima iz vatrenog pištolja. Rijeka suza, jecaji i zagrljaji parali su tišinu koja je jučer ujutro zavladala u cijelom gradu.

Buketi cvijeća, bijele ruže, plišane igračke, čokoladice, crteži i posljednje poruke – samo su neke od stvari koje građani ovog jutra donose ispred škole.

Kako javlja reporter Nova.rs s lica mjesta, došli su i čitavi razredi, po svemu sudeći starijih učenika, sa svojim nastavnicima kako bi u gustom redu ožalošćenih upalili svijeće…


09:51 - Direktor Školske uprave Beograd, Dragan Filipović, u jutarnjem programu "Probudi se" na TV Nova kazao je kako se podrška mora pružiti učenicima u još tri škole.

Naime, jedna učenica koja je nastradala bila je učenica i Baletne škole ‘Lujo Davičo‘, jedan učenik koji je nastradao je bio ujedno učenik Muzičke škole ‘Josip Slovenski‘, a učenik koji je izvršio ovaj zločin je učenik Muzičke škole ‘Stanković‘.


09:41 - Petero ranjenih u oružanom napadu u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu je stabilno, jedno dijete je kritično, ali bolje, dok je učenica u kritičnom stanju i vitalno je ugrožena, rekli su jutros direktori zdravstvenih ustanova u kojima su ozlijeđeni smješteni.

Direktor KCS-a dr. Milika Ašanin rekao je da je troje od četvero ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da s njima liječnici razgovaraju. Riječ je o dvoje učenika i učiteljici.

‘Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao s teškim, kompleksnim, prostrijelnim povredama prsnog koša, vrata i kičme, imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalificirati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija", rekao je dr Ašanin.


09:33 - Objavljena je audiosnimka iz jedne od učionica tijekom jučerašnjeg masakra.

Opširnije pročitajte OVDJE.


09:20 - Imamo nove fotografije iz Beograda gdje su se mnogi građani svijećama i cvijećem oprostili od ubijenih učenika.

image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix
image

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za učenike i zaštitara koje je ubio učenik (13) iz škole

Antonio Balic/Cropix

08:45 V.d. direktora Dječje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić rekao je jutros da je djevojčica primljena nakon pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, dok su dvojica primljenih dečaka stabilno te da će za koji dan biti pušteni na kućno liječenje.

"Djevojčica koja je jučer hitno operirana zbog povreda glave vitalno je ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj njezi. Liječnici daju sve da je održe u životu, ali njeno stanje je jako teško i vitalno je ugrožena", rekao je Dučić.


08:21 Srpski mediji pišu da je Kosta K. "najopasnije dijete masovni ubojica u povijesti. Nitko u toj dobi nije ubio više ljudi od njega...‘ Više čitajte OVDJE.


07:52 Oružje iz kojeg je K. K. danas ubio osmero učenika i zaštitara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je poluautomatski pištolj "CZ shadow 2 black" kalibra 9 milimetara. Sve je potvrdio i srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Imaju ga i mnoga hrvatska kućanstva. Jako je ubojit, vole ga kriminalci. Više čitajte OVDJE.


07:00 Ne može mu se suditi, niti izreći kazna, sutkinja nam je objasnila koji su sljedeći koraci za Kostu K. Više čitajte OVDJE.


06:11 Svako djetetovo ponašanje i promjene u ponašanju trebao bi primijetiti razrednik ili neki drugi učitelj, no u slučaju napadača u OŠ "Vladislav Ribnikar" obitelj je zakazala, kaže zastupnica u srbijanskom parlamentu i bivša pukovnica policije Slavica Radovanović.

“Ako se dijete povlači u sebe, roditelji su to trebali primijetiti. Nemoguće je da dijete pravi neke planove, da se zatvori u sebe, da možda ni s kim ne komunicira, skandalozno da ga je otac vodio na streljanu i imao pristup oružju”, rekla je u emisiji Newsnight, piše N1.

On ističe da dječak koji je ubio osmero i ranio šestoro u napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu po zakonu ne bi smio ući u streljanu.

“Ne možeš jednom otići na streljanu i ispucati 10 metaka i potrošiti pola sata i znati pucati, trebalo je vremena. Sigurno je dijete više puta odlazilo”, rekao je Radovanović.

Dodala je da je velika odgovornost na ocu, jer ključ i šifru sefa u kojem se mora držati oružje treba dati samo vlasniku oružja, a tu je, kako kaže, dijete imalo pristup.

Dodaje da je sada kasno za bilo kakvu podršku osim psihičke, ali da se bol roditelja nastavlja.

"Možete nastaviti živjeti s tim, ali se od toga nikada ne možete oporaviti - radi se o roditeljima", rekla je.

Ocijenila je kako je "strašno" što je nakon ovakvog događaja Ministarstvo obrazovanja odlučilo održati nastavu, samo uz minutu šutnje.

Sada samo treba vidjeti kako će se ta djeca oporaviti, rekao je Radovanović.

Rekla je da se djeca upoznaju s negativnim obrascima ponašanja reality showa.

“Likovi koji ulaze u razne ‘Zadruge‘, ‘Parove‘ i što već postoji su potpuno neadekvatni ljudi, a popularni su i onda se to vrti po mrežama, iako smo i REM-u predlagali da se ovakva emisija ukine. ”, kazala je, istaknuvši da se u tim emisijama događa nasilje.


06:00 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je na konferenciji za novinare da su državne institucije u slučaju dječaka koji je izvršio napad u školi "Vladislav Ribnikar" odradile svoj posao, tako što je iznio osobne podatke maloljetnika i "potkrijepio" sve to podacima iz analiza dviju zdravstvenih ustanova o psihičkom zdravlju dječaka. Odvjetnik Rodoljub Šabić rekao je za portal N1 da je nedopustivo da takve informacije izlaze u javnost, kao i da je sada na potezu tužiteljstvo koje bi po službenoj dužnosti trebalo utvrditi tko je takve informacije dao Vučiću. Više čitajte OVDJE.


05:30 Prvotni šok i nevjericu da se ovako nešto dogodilo u Srbiji polako zamjenjuje pitanje - kako se to moglo dogoditi?

"Svi mi odrasli moramo se staviti u poziciju djeteta, ne gledati stvari kroz svoju prizmu, već iz dječjeg kuta." Nešto što je nama trivijalno, a djetetu se čini kao sitnica, može biti veliki stres i izvor frustracije. Zato djetetu nikada ne treba govoriti – pusti to, nije to ništa, ono što se nama čini nevažnim može biti veliki problem za dijete", poručila je popularna srpska psihologinja Brankica Stanovjević. Više čitajte OVDJE.

Jučerašnje događaje u Beogradu pratili smo uživo, a kako je to izgledalo možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:35