NISU SVI UHIĆENI

Izdan uhidbeni nalog za Grkom, razotkrile ga društvene mreže: ‘Identificirani smo i još hrvatskih huligana!‘

Od danas se očekuje i raspisivanje ostalih tjeralica za Hrvatima koji su identificirani
 Angelos Tzortzinis/Afp

Nastavlja se istraga o ubojstvu navijača AEK-a Michalisa Katsourija u Grčkoj.

Kako pišu grčki mediji, spremaju se nove tjeralice za hrvatskim, ali i grčkim huliganima. Također se smatra da nisu uhićeni svi sudionici događaja koji su doveli do smrti 29-godišnjeg navijača.

Već je izdan uhidben inalog za jednim grčkim optuženikom, čiju su umiješanost otkrile objave na društvenim mrežama. On je u tim objavama tvrdio da je sudjelovao u incidentima i da ga vlasti sada traže kako bi ga uhitile. Također, od danas se očekuje i raspisivanje ostalih tjeralica za Hrvatima koji su identificirani.

Navodno se radi od 4 do 5 novih tjeralica, što pokazuje da se broj optuženih za ubojstvo Michalisa Katsourisa počeo povećavati, piše Newsit.gr. Grčki mediji pišu da se očekuje raspisivanje tjeralica za nekoliko Hrvata koji su identificirani preko vozila koje je policija zaplijenila

Istraga se sada, nakon privođenja i pritvaranja 105 huligana, usredotočila na vizualni materijal s kamera na tom području, na predmete pronađene na mjestu incidenta te na DNK analizu uhićenih.

Prema informacijama grčkih novinara, 20-25 predmeta s krvavim mrljama koje su vlasti prikupile oko stadiona sada je na analizi forenzičkih laboratorija.

Rezultati će se usporediti s krvlju nesretnog 29-godišnjaka i ostalima, nakon analize krvi pronađene na asfaltu i nogostupu ispred stadiona AEK-a.

DNK analizom ovih uzoraka policija bi mogla doći do novih saznanja o tome tko su još žrtve napada, budući da je osim 29-godišnjaka bilo još ozlijeđenih, kao i o počiniteljima, tj. o tome tko je držao smrtonosno oružje.

Najvažnije je dati odgovor na pitanje gdje je Michalis počeo krvariti, dok se na kraju nije onesvijestio u kiosku u koji je pobjegao, točnije, identificirati mjesto na kojem je on napadnut nožem.

Još se čekaju i rezultati vještačenja dva preklopna noža koji su oduzeti dvojici uhićenih huligana, kako bi se utvrdilo je li neki od njih zadao smrtonosni ubod grčkom navijaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:26