HLADNOKRVNO UBOJSTVO

Bivšoj ženi direktora Microsofta prijeti smrtna kazna: Pomno je sve isplanirala, a onda ga smaknula pred njihovom kćeri

Odigrala je ‘središnju i ključnu ulogu u Brideganovom hladnom, proračunatom ubojstvu s predumišljajem‘

Jared Bridegan i Shanna Gardner-Fernandez

 /Profimedia

Jared Bridegan, bivši direktor Microsofta i otac četvero djece, ubijen je prošle godine pred očima svoje male kćeri dok je uklanjao prepreku s ceste u Jacksonvilleu na Floridi. Prema floridskim vlastima, njegova bivša supruga, koja je uhićena u četvrtak, odigrala je "središnju i ključnu ulogu u Brideganovom hladnom, proračunatom ubojstvu s predumišljajem".

- Obećali smo na početku ove istrage da nećemo popustiti sve dok ne otkrijemo istinu o Jaredovom ubojstvu, cijelu i potpunu istinu - rekla je na konferenciji za novinare državna tužiteljica Melissa Nelson. Nelson je naznačila da je optužila Shannu Gardner za ubojstvo prvog stupnja, zavjeru za počinjenje ubojstva prvog stupnja, nagovaranje na čin ubojstva prvog stupnja i zlostavljanje djece, a sve se nadovezuje s ubojstvom Bridegana.

Ona je uhićena 17. kolovoza, nekoliko mjeseci nakon što se izjasnila krivim za ubojstvo spomenutog 33-godišnjaka i umiješala svog novog supruga. Tužitelji su naznačili da će tražiti smrtnu kaznu za žrtvinu bivšu suprugu kao što su to učinili s Mariom Fernandezom Saldanom, novim suprugom optužene Gardner.

The Blaze je prethodno izvijestio da je Bridegan smrtno stradao 16. veljače 2022 godine na području Jacksonville Drivea i Sanctuary Boulevara ispred svoje 2-godišnje kćeri, koja je sjedila na stražnjem sjedalu njegova automobila. Grozno se ubojstvo navodno dogodilo nekoliko trenutaka nakon što je ostavio svoje devetogodišnje blizance kod Gardner.

Policajci su pronašli Brideganovo tijelo u šumovitom području blizu ceste, a njegovu kćer neozlijeđenu. Na mjestu događaja pronađene su čahure, kao i oštećena guma. Bivši direktor Microsofta navodno je upucan iz neposredne blizine. Dužnosnici su naveli da je guma namjerno postavljena na cestu te je bila smještena tamo kako bi je Bridegan morao maknuti. Kad je otišao pomaknuti gumu, policajac Gene Paul Smith, odgovoran za okrug Jacksonville Beacha kaže da je "hladnokrvno ubijen".

Krajem siječnja 2023. Smith je objavio da je 61-godišnji profesionalni kriminalac Henry Arthur Tenon optužen u vezi s Brideganinim ubojstvom sa zavjerom za počinjenje ubojstva, ubojstvom drugog stupnja oružjem, naknadnim suučesništvom u kaznenom djelu sa smrtnom kaznom i zlostavljanjem djeteta.

ABC News je izvijestio da telefonski zapisi pokazuju da su Tenon i Fernandez imali razmijenjenih 35 "telefonskih razgovora" u veljači 2022., u mjesecu kada je Bridegan ubijen. Ubojica i muž nezadovoljne bivše supruge komunicirali su telefonom u više drugih prilika između ožujka i lipnja, prema Fernandezovu nalogu za uhićenje i sve je upućivalo na to da su svi zajedno isplanirali ubojstvo bivšeg direktora Microsofta.

Odmah nakon što se izjasnio o krivnji, sudac je potpisao nalog za uhićenje 35-godišnjeg Marija Fernandeza Saldane. Fernandezu su zapale iste optužbe koje su kasnije zapale i njegovu supruga, a zatim je 16. ožujka odveden u pritvor. Suđenje Fernandezu je počelo ranije ovog mjeseca.

Kirsten Bridegan, žrtvina udovica i majka dvoje njegove djece, nazvala je Fernandezovo uhićenje "olakšanjem".

- Osjećam se bolje znajući da je dvoje ljudi koji stoje iza ubojstva mog supruga iza rešetaka i više nisu prijetnja našoj obitelji...Također smo još uvijek ljuti što su hodali slobodni dok smo se mi borili s gubitkom Jareda - objasnila je. Florida Times-Union izvijestio je da se Gardner, koja se razvela od Bridegana 2015., preselila u Washington sa svojom djecom jer je istraga o ubojstvu njezina bivšeg supruga potaknula nagađanja o tome je li ona možda umiješana u to.

Gardner je u intervjuu za WJAX-TV u srpnju 2022. izjavila da je bila "šokirana" kada je čula da je Bridegan ubijen.

- Pala sam na pod jer sam bila shrvana zbog onoga što ću morati reći svojoj djeci - rekla je.

- Iako se nismo uvijek slagali, on je ipak bio otac moje djece - dodala je. Kristen Bridegan je pak o uhićenju Gardner rekla da joj je "sve u njenom tijelu i duši govorilo mi je da ona stoji iza toga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:16