SMRT U KRATKOM ROKU

Dječak se igrao na brdu vapnenca, nitko nije ni slutio da će zbog toga umrijeti: Došla je hitna, ali bilo je kasno

Arthurova obitelj izjavila je da nisu bili svjesni opasnosti materijala
 Facebook/Romaldo Bitencourt

Sedmogodišnji dječak preminuo je nakon što se popeo na brdo vapnenačkog praha koje je bilo ostavljeno uz rub ceste u Parani na jugu Brazila. Arthura Emanuela Bitencourta obitelj je fotografirala u hrpi gradivnog materijala, a nekoliko minuta kasnije se otrovao tako što je slučajno udahnuo čestice praha, piše Daily Mail.

Dječak je hitno prebačen u bolnicu 3. kolovoza, no po dolasku je proglašen mrtvim. Shrvana obitelj podijelila je fotografiju nastalu neposredno prije groznog događaja kako bi upozorili druge roditelje na opasnost.

- Sjećanja koja imam, drago moje dijete, uvijek će biti najbolja, napisao je Arthurov ujak Romaldo Bitencourt u objavi na Facebooku.

Kako navodi brazilski list Jornal Razao, Arthur je u otrovni materijal uskočio u blizini obiteljskog imanja u Ipirangi u Parani. Nakon što je proglašen mrtvim, liječnici su utvrdili da je uzrok smrti udisanje otrovnog praha. Arthurova obitelj izjavila je da nisu bili svjesni opasnosti materijala.

- Ova fotografija nastala je nekoliko minuta prije njegove smrti. Zahvalni smo bogu što nam je u život poslao Arthura koji je s nama proveo sedam godina, jedan mjesec i deset dana, rekao je dječakov ujak.

Tvar koja je presudila dječaku često se koristi u građevinarstvu za proizvodnju materijala kao što su cigle, cement i beton. Radnici koji rukuju s vapnenačkim prahom moraju nositi maske za lice, a sigurnosni standardi zahtijevaju da se s koriste i rukavice, naočale te zaštitna odjeća.

Vlasti upozoravaju da udisanje praha može uzrokovati probleme s plućima, rak, iritaciju kože i oštećenje očiju. Simptomi štetnog izlaganja prahu uključuju smanjenu funkciju pluća, dispneju i uporan kašalj. Također se može koristiti u poljoprivredi za obradu tla i povećanje prinosa.

Policija je pokrenula istragu o dječakovoj smrti, a on je pokopan dan nakon što se bacio u hrpu praha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:05