GRČKI MEDIJI

‘Ovo je užas, petero Hrvata je u bolnici, 17-godišnjak se bori za život! Jedna nam stvar ne ide u glavu...‘

Uhićeno je 96 osoba, a uhićeni su odvedeni u tzv. GADA-u odnosno glavnu policijsku upravu gdje su na ispitivanju.

BBB-i u Ateni, huliganski izgredi u Ateni

 /Screenshot Twitter

Scene užasa odigrale su se ispred OPAP Arene u grčkom kvartu Nova Fildelfija kada je više od 100 huligana zagrebačkog Dinama napalo navijače AEK-a, a smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a, piše najčitaniji grčki portal protothema.gr koji ovu vijest drži i na glavnoj poziciji na svom portalu.

Kako navode, a kako su pisale i Sportske novosti, snimci trenutka prepada su šokantni. Grci navode da je ozlijeđeno još osam osoba među kojima i 17-godišnjak. Pišu i da su hospitalizirana tri Grka i pet Hrvata. Navode i da grčki 17-godišnjak ima teške ozljede mozga nakon udarca kamenom u glavu. Prema njihovim informacijama o stravičnim događajima, uhićeno je 96 osoba, a uhićeni su odvedeni u tzv. GADA-u odnosno glavnu policijsku upravu gdje su na ispitivanju.

Protothema dalje navodi da su "huligani zagrebačkog Dinama u falangi stigli iz Zagreba u Atenu unatoč zabrani kretanja navijača koju je izdala UEFA.

Grci su, nadalje stoji u tekstu, zaprepašteni kako je tolika skupina hrvatskih navijača prešla sve državne ceste i stigla do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača.

Na mjesto događaja, navode, stigle su i jake snage specijalaca koji su uz pomoć suzavaca i dimnih granata suzbile incidente. Trenutno se, pišu Grci, nastoji identificirati ubojica 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:43