ZAVLADALA PANIKA

Splićani u strahu, nepoznati muškarci s kapuljačama muvaju im se oko kuća: Gledao je ženu kako upisuje šifru, a onda...

Kada im netko odgovori na parlafon, navodno pobjegnu glavom bez obzira

Ilustrativna fotografija

 Saša Burić/cropix/

Društvenim mrežama proširila se informacija o dvojici nepoznatih muškaraca koji obilaze kuće u staroj gradskoj jezgri u Splitu i zvone na vrata kako bi provjerili živi li tko u stanovima ili ne, piše Slobodna Dalmacija.

Kada im netko odgovori na parlafon, pobjegnu glavom bez obzira. Nije ugodno stanarima samog centra grada koji je ionako zimi već sablasno pust i na ulicama nema nigdje nikoga. Čudna situacija dogodila se i na Pujankama.

- Prije nekoliko dana sigurnosna kamera na ulazu u zgradu zabilježila je vrlo čudnu situaciju. Muškarac s kapuljačom je bio par koraka iza jedne žene i stalno se osvrtao okolo. Prvo sam pomislila da živi u tom portunu, ali nije ispalo tako. On je bio par koraka iza nje i kada je došla do portuna gledao je koju šifru upisuje za ući u zgradu. Nedugo zatim kamera ga je snimila u zgradi - kazala je za Slobodnu jedna Splićanka.

Ima li razloga za paniku i jesu li zabilježene provale u posljednje vrijeme, novinari Slobodne provjerili su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

- Na području Prve policijske postaje Split u čijoj nadležnosti spada područje stare gradske jezgre, centra Grada Splita i kvart Pujanke u proteklih deset dana nije evidentirana niti jedna provala u stanove i obiteljske kuće.

Jutros smo zaprimili jednu dojavu u kojoj dojaviteljica navodi da je sinoć oko 22 sata vidjela dvije nepoznate osobe u Adamovoj ulici u Splitu. Policijski službenici su izašli na teren i obavili razgovore u cilju utvrđivanja činjenica.

Međutim, važno je napomenuti da je u ovom slučaju prošlo dosta vremena od opažanja dojaviteljice, do pozivanja policije jutros u 9 sati, što nam u znatnoj mjeri sužava mogućnosti poduzimanja mjera i radnji kako bi utvrdili točno činjenično stanje. Vremenski odmak od događaja do pozivanja policije ne ide u korist pravovremenom pokretanju postupka provjere radi čega je potrebno policiju pozvati odmah.

Još jednom želimo istaknuti kako ni sinoć nismo imali evidentiranu provalu u staroj jezgri grada, ali naravno da ćemo svaku informaciju operativno obraditi i građani nam se uvijek mogu obratiti s punim povjerenjem da ćemo svaku informaciju provjeriti - odgovorili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:17