KRAJ AGONIJE

Roditelji oslobođenog pomorca: Sad smo sretni, a punih 18 dana nismo spavali

Klaudio Stilin iz Grižana u vinodolskom zaleđu i njegov kolega Filipinac oslobođeni su u akciji kamerunske vojske
 Željko Šop/CROPIX

RIJEKA - Sretna vijest nakon 18 dana agonije i straha, tim je riječima Tomislav Stilin danas ujutro komentirao vijest o oslobođenju sina, 34-godišnjeg pomorca Klaudija Stilina, kojeg su u Kamerunu oteli pirati.

- Nemam informacije osim onoga što smo vidjeli u medijima - dodao je Tomislav i objasnio da je neopisivo strašan osjećaj iz dana u dan strepiti i čekati bilo kakvu vijest.

Lani se vjenčali

Klaudijevi roditelji, Tomislav i Smilja Stilin, žive u Grižanama nedaleko od Bribira, u vinodolskom zaleđu. Jedino što im je u mislima jest da se njihov sin što prije vrati kući, jer dok ga ne vide vlastitim očima, vijest o oslobođenju još zvuči tek kao novinska priča. Radosno je u petak ujutro bilo i u kući obitelji Piškulić u Novom Vinodolskom, u kući roditelja njegove žene. Klaudio se, naime, lani vjenčao s njihovom kćeri Enom. Pomorac i njegova supruga žive u vlastitoj kući u Crikvenici, no dok je on na brodu, Eni boravi kod roditelja.

Vjerovali u sretan završetak

- Mnogo je to neprospavanih noć i suza. Eni je sve teško podnosila i mi smo joj pokušavali biti maksimalna podrška. Vjerovali smo cijelo vrijeme da će sve sretno završiti i čini se da je tako na kraju i ispalo - rekla je Mira Piškulić, Klaudijeva punica. Eni za sada ne želi razgovarati s novinarima.

- Želimo samo da se što prije vrati, da se uvjerimo da je živ i zdrav. Bilo bi krasno da dođe do 3. listopada, tada im je prva godišnjica braka. To bi za Eni bio najljepši mogući dar - rekla je Mira Piškulić. Klaudio Stilin je s kolegom Filipincem otet u nedjelju uvečer, 12. rujna, s broda Amerigo Vespucci u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, u luci Douala u Kamerunu. Oslobođeni su nakon vojne akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:36