NA BELGIJSKOM BRODU AMERIGO VESPUCCI

Napad gusara: Hrvatski pomorac otet u Kamerunu

Brod je napala skupina naoružanih muškaraca. Da je otet jedan hrvatski državljanin potvrđeno je i u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova.
 AFP

RIJEKA - Belgijski brod Amerigo Vespucci napadnut je u nedjelju u kamerunskoj luci Douala. Brod je u vlasništvu kompanije Jan De Nul Group, iz koje je potvrđeno da su tijekom napada oteta dva pomorca, Filipinac i Hrvat.

Zbog njihove sigurnosti u kompaniji ne žele otkriti identitet nesretnih pomoraca, a već je osnovan i stožer za njihovo oslobađanje. Poručuju kako će učiniti sve za sigurnost svojih zaposlenika te dodaju da za sada nisu dobili nikakav zahtjve za otkupninom.

Inače, kako javlja agencija Reuters, brod je napala skupina naoružanih muškaraca, a vjerojatno se radi o gusarima. Da je otet jedan hrvatski državljanin potvrđeno je i u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kažu da su već stupili u kontakt s obitelji otetog pomorca te da vjeruju kako će i ovaj slučaj biti sretno okončan, a povjerenje ulijeva i činjenica da se radi o respektabilnoj brodarskoj kompaniji.

Prošle godine također je napadnut i otet jedan brod iste belgijske tvrtke na kojoj je također bilo naših pomoraca. Brod je oslobođen a pomorci su sretno stigli kućama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:36