NOVO ZAGAĐENJE

Kupači fotografirali odvratne prizore na našoj poznatoj plaži: ‘Ne, to nisu fekalije, znamo o čemu je riječ...‘

Odgovorni su snimili video i utvrdili tko je najvjerojatniji zagađivač mora...

Zagađenje mora

 Čitatelj Slobodne Dalmacije

Prije 10 dana pisalo se o problemu s fekalijama u moru kojeg su imali kupači na plaži za osobe s invaliditetom između Instituta i Bena. Danas su se kupači opet javili Slobodnoj Dalmaciji kako bi upozorili na novo zagađenje, odnosno onečišćenje na tom dijelu Marjana.

Naime, prema priloženim fotografijama koje su poslali, vidi se pjena koja pluta po moru i ne razgrađuje se.

- Nisu fekalije nego pjena kemikalija koje se ubacuju u septičku jamu - pretpostavljaju kupači o čemu se radi uz napomenu kako bi svakako trebalo uzeti uzorke mora.

Nakon teksta Slobodne Dalmacije, Javna ustanova za upravljanje Park - šumom Marjan ozbiljno je pristupila problemu, pa su odmah pozvali nadležne da izađu na teren. Radilo se o vodnim redarima, koji su obišli područje te prema riječima Ivana Perića, tehničkog direktora "Vodovoda i kanalizacije", u trenutku nadzora redara nisu uočene nikakve anomalije.

No, u Javnoj ustanovi su bili bolje sreće.

- Nakon izlaska na teren, s obzirom na nastalu problematiku, snimili smo video mjesta izvora problema izlijevanja fekalija u more i koje je realno najbliže udaljenosti od invalidske plaže na Benama - tada je odgovorio Marko Pejnović, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park - šumom Marjan. Rekao je da je u pitanju restoran "Va Bene" koji ima koncesiju na pomorskom dobru, priloživši i videozapise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:10