VLASTI POTVRDILE

Kamerunci u vojnoj akciji oslobodili hrvatskog pomorca Klaudija Stilina

 AFP

YAOUNDE - Hrvatski pomorac Klaudio Stilin i još petorica ljudi, koji su oteti u blizini obale Kameruna, oslobođeni su nakon vojne akcije, objavio je danas kamerunski ministar komunikacija.

Reuters prenosi da taoci (četiri Ukrajinca, Hrvat i Filipinac) obavljaju liječnički pregled i bit će predani predstavnicima njihovih diplomatskih misija u petak.

- Šestorica talaca su oslobođeni nakon operacije koju su izvele naše obrambene i sigurnosne snage. U ovom trenutku svi taoci su na sigurnom mjestu u društvu naših sigurnosnih i obrambenih snaga - rekao je novinarima ministar Issa Tchiroma.

Stilin i filipinski pomorac, koji je s njim plovio na brodu jaružaru "Amerigo Vespucci" pod luksemburškom zastavom u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, oteti su noću izmeu 12. i 13. rujna nedaleko od luke Douala na jugu Kameruna.

Lokalni mediji izvijestili su kako je napadnut još jedan brod s kojeg su oteta četiri kamerunska člana posade.

Pobunjenici s nemirnog kamerunskog poluotoka Bakassi koji su objavili da su izvršili otmicu početkom tjedna su zatražili da se oslobodi osmoricu njihovih boraca u zamjenu za taoce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:10