NESREĆA U ČAKOVCU

Oduzela prednost motociklu na raskrižju pa su vozač (18) i maloljetna suputnica završili u bolnici

Ovisno o kvalifikacijama njihovih ozljeda slijedi, zaključuju iz policije, daljnji postupak

Prometna nesreća

 Pu Međimurska/

Zbog vozačice koja je jučer u popodnevnim satima u Čakovcu oduzela prednost motociklu koji je, također, bio u prekršaju, u čakovečkoj bolnici su završili 18-godišnji vozač motocikla i njegova maloljetna suputnica.

Naime, oko 15 sati policija je dobila dojavu o prometnoj nesreći na križanju Vukovarske ulice i prilazne ceste ugostiteljskom objektu. Pritom je utvrđeno da je 44-godišnja vozačica iz Nedelišća vozila auto čakovečkih oznaka te je dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje bez da je propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

- Zbog toga je u njen automobil udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Vukovarskom ulicom, upravljao 18-godišnjak s područja općine Strahoninec, a koji je prethodno obavljao obilaženje zaustavljenih vozila ispred sebe po prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera na mjestu, gdje je to zabranjeno horizontalnom prometnom signalizacijom. Nakon udara motocikl se prevrnuo te su na kolnik pali vozač i maloljetna putnica - kažu iz PU međimurske dodajući da još uvijek nije poznata kvalifikacija ozljeda zaprimljenog 18-godišnjaka i suputnice.

Za ozlijeđene, međutim, dodaju i da su za vrijeme vožnje na cesti, vozač i putnica na motociklu imali propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Ovisno o kvalifikacijama njihovih ozljeda slijedi, zaključuju iz policije, daljnji postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:03