NEVALJALAC

Odbjegli tvor pronađen dva tjedna nakon što je nestao: Prešao je 20 kilometara, čudo da je preživio

Stručnjaci su iznenađeni što je uopće uspio pronaći hranu u divljini, s obzirom na to da je on kućni ljubimac

Ilustracija

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Što je najveća sramota u životu tvora? Vjerojatno to da ga zamijene za jazavca. Ipak, da se to nije dogodilo, maleni Barney nikad ne bi bio pronađen.

Taj dvogodišnji tvor nestao je u srpnju iz svog doma u britanskom Devonu. On je, naime, kućni ljubimac. Njegova vlasnica Michele Copper bezuspješno ga je tražila punih 16 dana i polako je već izgubila nadu da će ga pronaći. Prilično se iznenadila kad su joj iz udruženja Secret World Wildlife Rescue (SWWR) javili da je njen nevaljalac pronađen 20 kilometara dalje od njegovog doma.

Čini se da nije gubio vrijeme nakon bijega i da je prilično brzo napredovao.

image

Ilustracija

Tom Maddick/Swns/Swns/Profimedia

Organizacije je, naime, dobila poziv da je jazavac zapeo u nekom starom vanjskom toaletu, odnosno, malenoj kućici u dvorištu. Kad su došli tamo, shvatili su da se uopće ne radi o toj životinji i da nije zapeo, nego se skrivao baš na tom mjestu u Somersetu.

- Nije ovo prvi put da smo obaviješteni o tvoru koji je u bijegu. Prošle godine, jedan je viđen u Bridgewateru, a za njega smo odmah posumnjali da je nečiji ljubimac - rekao je George Bethell iz SWWR-a za BBC.

Stručnjaci nimalo ne skrivaju iznenađenje Barneyjevom snalažljivošću. Momčić koji cijeli život živi u kući i hrana mu doslovno pada s neba uspio je više od dva tjedna u divljini pronaći hranu, a da se ne spominje da je prešao iz Devona u Somerset.

Bjegunac je odmah po pronalasku odveden veterinaru. On je utvrdo da je životinja zdrava, a kome je pripadala ustanovili su videći objavu na BBC-u o ljubimcu koji je nestao. Njegova vlasnica je potvrdila da je to zaista on.

Ilu

- Bila sam šokirana, ali i jako sretna. On je dobro, ali je bio prilično umoran, pun malenih ogrebotina te kilogram ili dva lakši - rekla je Michele Copper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:29