STRAVA

Još jedan napad morskog psa: Nasrnuo na ženu koja je sama plivala uz obalu

Policajci su joj spasili život smanjivši krvarenje, a potom je prebačena u bolnicu

Prazna plaža Rockaway 

 Spencer Platt/Getty Images Via Afp

Morski pas napao je u ponedjeljak 65-godišnju ženu u blizini njujorške plaže Rockaway i ona je u kritičnom stanju, što je posljednji u nizu napada morskih pasa u blizini obala tog dijela zemlje.

Morski pas je ženu ugrizao za nogu, a život su joj spasili policajci koji su odvezali nogu tako da smanje krvarenje. Odmah su je prebacili u bolnicu, gdje su liječnici utvrdili da joj nedostaje dio mesa iznad koljena. Morski pas ju je napao dok je sama plivala uz obalu.

Videći da je napadnuta, spasioci su odmah naredili kupačima da izađu iz vode. Policija je helikopterom bezuspješno pretraživala morsku površinu u potrazi na morskim psom. Plaža je u utorak utorak zatvorena za kupanje i surfanje. Na toj plaži nije bilo ovakvih slučajeva od 1953. godine.

- Nadamo se da će se žena oporabiti. Iako je ovaj događaj zastrašujući, želimo stanovništvo podsjetiti da su napadi morskih pasa na ljude u Rockawayu iznimno rijetki - prenosi Guardian izjavu glasnogovornika policije.

No, u zadnje je vrijeme sve više napada na plažama u New Yorku i okolici. Zbog toga su na snazi posebne mjere opreza, a obalu cijelo vrijeme nadziru dronovi čija je jedina zadaća snimati površinu mora, kako bi se vidjelo ako se kakav morski pas približava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:29