IZVANSPORTSKE 'IGRE'

Policija privela bobista zbog svađe sa zaručnicom

Sve više izvansportskih ‘igara’ na Zimskim olimpijskim igrama
 AFP

ZAGREB - Član posade američkog četverosjeda Bill Schuffenhauer (36) priveden je nakon navodne svađe za zaručnicom, priopćila je kanadska policija u četvrtak.

Dva-tri sata proveo u policiji

Privođenje je potvrdio i Olimpijski odbor Sjedinjenih Država, ali mu nije zabranio nastup na Olimpijskim igrama.

- Dobili smo informaciju da su vlasti u Whistleru privele i ubrzo pustile člana američke reprezentacije u bobu Billa Schuffenhauera - izjavio je voditelj odjela komunikacija Olimpijskog odbora SAD-a Patrick Sandusky.

Predsjednik Bob i skeleton saveza SAD-a Darrin Steele je priopćio: “Billy je priveden, ispitivan dva-tri sata i pušten. Sve se dogodilo prije ponoći”.

Steele je naglasio i da “jako poštuju Billyja koji je puno toga žrtvovao da bi bio u Kanadi. Prvi je kada se treba uključiti u dobrotvornu akciju”.

Schuffenhauer je na prošlim Igrama osvojio srebrnu medalju u četverosjedu, a ovaj put je u posljednji trenutak uskočio u posadu umjesto Pavla Jovanovića, suspendiranog zbog dopinga. Iz sporta se bio povukao ubrzo nakon torinske medalje.

Njegova zaručnica Ruthann Savage prošlih je nekoliko dana provela u Vancouveru, a 36-godišnjeg Billa, s kojim ima mladog sina, planirala je gledati u nastupu na ‘stazi smrti’. Kolege iz reprezentacije i bob posade tvrde da im izgred nije naštetio.

Svi spremni za utrku

- Nismo nimalo poremećeni. Samo su mi rekli da se dogodila ta ‘situacija’ i to je sve što znam - rekao je pilot John Napier, a član posade Christopher Fogt je dodao:

- Bill je spreman za utrku, kao i svi mi. Zbog toga smo došli ovdje.

Steele očekuje da će se svi fokusirati samo na utrku.

- Usmjereni smo na utrku. Čini se da se ništa dodatno neće dogoditi. A ako se dogodi, mi smo spremni nositi se s tim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:48