NASTUP NA STAZI SMRTI

Brankica Šola: S Ivanom naučiš živjeti opasnost

 Vladimir Dugandžić / Cropix

- Ako živite s nekim kojeg cijeli život vodi adrenalin i brzina , ne preostaje drugo nego naviknuti se na opasnost . Naprosto već godinama živim tu opasnost i jako dobro se nosim s njom - povjerila nam se Brankica Šola, splitska odvjetnica i supruga Ivana Šole, Dalmatinca koji je pred desetak godina utemeljio hrvatski bob da bi danas stigao do sada najvećeg izazova – natjecanja na najopasnijoj bob stazi na svijetu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Brankica je u Vancouver stigla pred dva dana kako bi bila podrška suprugu i kako kaže prenijela mu pozitivnu energiju, jer to je sve što se učiniti može za čovjeka koji je, lud za brzinama. Svijesna opasnosti koje nosi natjecanje na stazi koju, bez razloga ne zovu „ stazom smrti“ , Brankica vjeruje kako će hrvatski četverosjed uspjeti bez prevrtanja doći do cilja.

Prevrtanje hrvatske bob posade na treningu na stazi u zloglasnom Whistler sliding centru koje na sreću nije završilo s ozljedama posade nije vidjela , ali o mogućnosti da svog supruga odgovori od opasnog sporta u kojem je glava stalno u torbi, više i ne promišlja.

- To bi bila apsolutno nemoguća misija. I da bilo što pokušam ne bi me poslušao. Ivan je zaljubljenik u brzine. Ranije su to bile auto i moto trke, sada je bob. Svejedno što je, važno da je brzina. Svim opasnostima usprkos, Brankica vjeruje u spretnost supruga i dobar ishod natjecanja.

- Mislim da uopće nije važno na kojem će mjestu reprezentacija biti, važno je samo stazu odvoziti.

Posljednji treninzi u predhodna dva dana prošli su u najboljem redu, pa se Brankica nada da će jednako uspješno biti i na samom natjecanju.

- Tu sam uz njega i to je sve što učiniti mogu. Ne opterećuju me loše misli, ni bilo kakvi strahovi, jer Ivan ipak zna što radi - kazala je Brankica Šola pred početak najopasnijeg natjecanja u kratkoj povijsti hrvatske bob reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:29