IAKO SU NAMUČILI SRBIJU

Golužu ne brine Alžir i ne misli mijenjati Alilovića

Iako su namučili jaku Srbiju i izgubili tek u završnici s minimalnom razlikom, Alžirci ne brinu Slavka Golužu
 Ante Čizmić / Cropix

MALMÖ - Druga stanica na putu do završnice našim je rukometašima Alžir (nedjelja u 20 sati). Na papiru vrlo lagan suparnik, no utakmica koju su Afrikanci u petak odigrali protiv Srbije (minimalni poraz 24-25) pravodobno je upozorenje Slavku Goluži.

- Gledali smo snimku, isjekli smo je na segmente i vidjeli kako igraju u napadu, a kako su postavljeni u obrani. Riječ je o momčadi koja je puna snage i koja svih 60 minuta može u obrani igrati presing. Igraju agresivnu zonu 3-3 i izlaze na svakog igrača. Non-stop pritišću i tjeraju na pogrešku. Vidio sam koliko su se Srbi mučili i koliko su Alžirci sposobni iznenaditi ako nisi koncentriran. Igraju točno takvu igru koja je najgora za naš stil. No, ne zamaram se previše njima, imamo rješenja.

Goluža se malo osvrnuo i na prošlu utakmicu u kojoj je teško slomljen otpor Rumunja:

- Ne treba se previše vraćati na to jer je moje viđenje malo drugačije od mnogih koji su rekli da smo igrali loše. Mi smo i u prvom dijelu, kad smo gubili, igrali zapravo dobro, ali nam je sasvim zakazala realizacija. Ulazili smo u dobre prilike, ali smo pucali loše, tukli smo ravno u njihova vratara.

Unatoč činjenici da ni dalje ne može računati na ozlijeđene Duvnjaka i Kopljara (“ne razmišljam o njima, o njima se brine liječnička služba”), izbornik je zadržao mirnoću:

- Igram s onim materijalom koji imam, a imam za svaku poziciju dva igrača.

Na upit planira li u dvije sljedeće lakše utakmice (nakon Alžira slijedi Australija) isprobati i drugog vratara Šegu, Goluža je bio decidiran:

- Vjerujem u Alilovića, on je kao nekad Andrej Lavrov ili danas Thierry Omeyer. Siguran sam da dobro može braniti 60 minuta tijekom cijelog turnira. Ne brinem se za njega.

Hrvatska - Alžir

Vratar, Pivot, lijevo krilo, lijevi v., srednji v., desni v., desno krilo

Alilović, Vori, Štrlek, Valčić, Balić, Buntić, Zrnić

Slahdji, Hamad, Layadi, Berkous, Labane, Boultif, Daoud

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:19