POROĐAJNE MUKE

Goluža: Ni u jednom trenu nisam strahovao. Znao sam da će nam se otvoriti...

Hrvatski rukometaši ‘apsolvirali’ su prvog suparnika na SP-u, no Rumunji su ih namučili maksimalno, cijelo prvo poluvrijeme
 Ante Čizmić / Cropix

MALMÖ - Kvaliteta hrvatske momčadi nije došla do izražaja na otvaranju utakmice protiv Rumunjske u kojoj su Golužini igrači igrali ozbiljno, ali su griješili kao rijetko kada. A jedino je na to Goluža upozoravao uoči utakmice:

- Prva je utakmica, razumijem dečke što su igrali u grču. No, ni u jednom trenu, ni kod minus pet nisam strahovao. Pustio sam ih da se zaigraju, nisam ih pritiskao jer sam znao da će se otvoriti.

Primili su naši na startu dva gola s igračem manje, zakazala je realizacija, nije se zabilo nijednom u šest minuta suparničkih isključenja, te su Rumunji poveli sa 3-0 , a naši su prvi pogodak zabili tek u 9. minuti. Nakon samo 12 minuta Goluža je bio prisiljen zvati time-out, no ni to nije pomoglo pa je rotirao momčad, no ona se i dalje mučila u pravom smislu te riječi.

Rješenje je ipak došlo početkom drugog dijela s Dragom Vukovićem kao dešnjakom na lijevoj strani. On je najzaslužniji za preokret na terenu i uspostavljanje pravog odnosa snaga. Dakako, i Balić koji je iznudio sva isključenja Rumunja. Balić, koji je igrao - kao Balić.

Golijat je u ovoj priči ipak pokazao moć spram nedoraslom Golijatu. Reklo bi se, očekivano, no ipak uz malo previše muke.

- Je, mučili smo se, ne znam zašto. Ništa nismo mogli zabiti, takva utakmica. Bilo smo nervozni, čekali da nam se otvori i onda još više griješili. Bitno je da smo pobijedili. Samo se to računa - rekao je Ivano Balić.

Slično je rezonirao i Drago Vuković:

- Imali smo neki teren na leđima, kao neku blokadu. No, u drugom smo dijelu sve ispravili i pokazali da smo puno bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:33