WENGEROVA ŽELJA

TRANSFER SE KUHA... Dok Mamići čekaju ponudu od 10 milijuna eura, Brozović trenira sam

Teško da će u Milan, jer Talijani ne mogu toliko platiti, no, u igri je još uvijek Everton
 Sandra Šimunović / CROPIX

Ugledan je taj Gianluca di Marzio, transferni ekspert, koji ‘pogađa’ u dosta velikom postotku. Talijan je jučer plasirao informaciju da je Arsenal poslao u Maksimir novu ponudu, između sedam i devet milijuna eura, da Arsene Wenger želi pod svaku cijenu dovesti Dinamova veznjaka.

- Nisam čuo ništa novoga - rekao nam je Zoran Mamić, ne previše uznemiren informacijama koje stižu sa svih strana svijeta.

On se, kao trener, nada da će Brozović ostati, iako je kao sportski direktor svjestan da se oko hrvatskog reprezentativca steže obruč. I da se Dinamo treba pripremiti na momčad bez Brozovića. Znamo da se u prijelaznom roku puno toga krije, da nisu sve informacije na raspolaganju javnosti i da ne možemo sto posto znati je li Arsenal poslao ponudu, hoće li je tek poslati. U prijelaznom roku, isto tako, sve se može okrenuti u sekundi, jedno jutro si na treningu u Rovinju, navečer već u Londonu. Zna se da je Arsenal zainteresiran i to jako, da su neke ponude već odbijane, kad priča tako krene, obično i završi transferom. Teško da će u Milan, jer Talijani ne mogu toliko platiti, no, u igri je još uvijek Everton, koji bi možda mogao biti i bolja opcija za Brozovića, tu je i Valencia.

Španjolci su se raspituju, a kad znamo da u tom klubu veliki utjecaj ima i Jorge Mendes, najutjecajniji menadžer današnjice, nije ništa nemoguće. Možda do nekakvog susreta klubova s Dinamovim čelnicima dođe u La Mangi u kojoj će Modri biti od iduće srijede. Ako se nešto ne dogodi ranije, jer, jedan poziv, jedna nula više na ponudi mogu u trenu okrenuti situaciju...

Za to vrijeme Marcelo Brozović ne odaje tipa koji čeznutljivo čeka rasplet. U Rovinju je, dobro raspoložen, u utorak je do suza nasmijao suigrače. Imitirao je boksačke udarce, oni su ga bodrili, nakon nekog vremena nije se više znalo glumi li Brozović boksača, prometnika, plesača ili nekog četvrtog, a video snimljen u toj akciji postao je hit i na društvenim mrežama.

U srijedu je, pak, na treningu trenirao sam. Zašto? Cilj je bio trčanjem doseći i držati puls od oko 170 otkucaja, a igrači su trčali u grupama napravljenima po približno istim fizičkim kapacitetima. E pa, Brozović je trčao sam, jer sličnog njemu po fizici - nema. Krenuo je zadnji, ne moramo reći da zadnji nije završio...

Ako bi Brozović mogao biti najveći dobitnik prijelaznog roka, Arijan Ademi mogao biti biti najveći gubitnik. Naime, baš je on Brozovićev cimer, a prije toga bio je cimer Duje Čopa. Mogao bi ostati bez obojice! Ništa, mogao bi početi naplaćivati ulazak u sobu, svima onima koji se nadaju skorom odlasku iz Dinama. Ili nekog drugog kluba, zašto ne i proširiti svoju karmu?

Cijena 10 milijuna ⁈

Dinamo je izvjesio cijenu od 10 milijuna eura, ne žuri se Modrima, prijelazni rok traje, ponuda ima, zašto ne čekati onu najbolju? Možda i ne bude Arsenalova!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:31