RAPSODIJA U MAKSMIRU

TOMISLAV ŽIDAK Dinamo je doživio 'arapsko proljeće', Soudani može srušiti i Celtic!

 Ronald Gorsic / CROPIX

„Pun k....“ mi je Dinamovog prokletstva, budite muškarci i pobijedite! Tako je Zoran Mamić sinoć ispratio svoju momčad iz svlačionice i poslao na ring s rumunjskim sastavom, za kojega su mediji tvrdili da je bolji od Petrulola.

Lagali su, ali je motivacijska injekcija Zorana Mamića probudila adrenalin u Soudaniju, Henriquezu i Dinamo je odigrao jednu od najboljih utakmica zadnjih godina. Možda i najbolju!

Ne znam što je veća pobjeda; rezultat od 5-1, s kojim je Dinamo isprašio najbolju rumunjsku momčad i osvetio 1993. i Steauu u Ljubljani, ili 10.383 gledatelja, koji su sinoć hodočastili u Maksimir, vjerujući u riječi Zorana Mamića, koji je kazao da je ovo najbolja momčad Dinama u zadnjih deset godina, koja nema pravo na pogrešku. Ta momčad sinoć nije pogriješila...

I Maksimir je sinoć doživio svoje „arapsko proljeće“, El Arbi Hilal Soudani je zabio svoj prvi hat-trick u europskim nastupima za Dinamo, i za samo 90 minuta otplatio ulaganje od 800.000 eura, koliko je koštao njegov dolazak u Dinamo.

Ali, nije samo Soudani dobra vijest, iz Salzburga je javljeno da su Red Bull i Celtic remizirali (2-2), što znači da je Dinamo već pred konkurentima za „duljinu konjskog vrata“. Samo jedna utakmica je bila dovoljna da se Dinamo kandidira za prvo mjesto u grupi i proljeće u Europi.

No, nije samo Soudani bio zvijezda večeri, gledatelji su pljeskali i „Anđelu“ Henriquezu, koji je nakon samo tri minute, provedene u igri, poentirao za peti gol i definitivni debakl rumunjske momčadi. Kapa dolje njegovom talentu, koji upravo doživljava svoju renesansu u Maksimiru. Zaslužio je više minuta, kao i Ante Ćorić, koji je za samo 13 minuta zabio krasan gol i najavio da u maksimirskoj školjci živi još jedan biser.

Dinamo me iznenadio! I publika. Sve je bilo na europskoj razini; i navijanje, i atmosfera, i Soudani i Henriquez i Ćorić. I vijesti iz Salzburga. Baš sve. Bila je to jedna od ljepših Dinamovih noći u povijesti, ne sjećamo se kada je Dinamo imao takvih večeri. Može se suparnički trener žaliti na naivnost svoje momčadi, ali Daniel Ionut je priznao da protiv tako klasne momčadi, kao što jer Dinamo, još i dobro prošao.

Sve o Dinamovoj jeseni će reći idući susret u Glasgowu . Ne vjerujem da se škotski prvak, koji je često posrtao ove jeseni, može oduprijeti Dinamovoj silini i talentu Soudanija, Henriqueza, Brozovića i „legionarima“, koji su bili prejaki za skromnu rumunjsku momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:50