NEPOTREBNA NERVOZA

KOMENTAR Soudanija je motivirao novac, ne vidimo gdje je tu problem...

Zoran Mamić je demantirao Soudanijevu povišicu bojeći se reakcije svlačionice
 Goran Mehkek / CROPIX

Trener Zoran Mamić jučer je na press konferenciji u Maksimiru demantirao da je alžirskom reprezentativcu Soudaniju podignuta godišnja gaža za 100.000 eura. Usput je dodao da je ogorčen takvim informacijama koje se pojavljuju u medijima.

Ta informacija je inače objavljena u SN-u i stigla je iz izvora koji su uvijek bili pouzdani, pa nemamo razloga sumnjati u njih. Ako ni vi ne vidite gdje je problem u toj informaciji, jer diljem nogometnog Globusa svakodnevno možete pročitati kako su mnogim igračima povećavaju plaće i mijenjaju ugovorne stavke, objasnit ćemo vam da trener očigledno misli kako će povećanje plaće Soudaniju izazvati reakciju ostalog dijela svlačionice te da će i ostali plavi dečki tražiti veći novac, ili da će igrati lošije, kako bi ih se novcem motiviralo da igraju bolje.

Misli Mamić da bi u konačnici to moglo narušiti dobru atmosferu. Moguće da bi se to moglo dogoditi, ali tu je on i ostali u klubu da se nose s tim, to je dio nogometnog posla, s time se nosi većina klubova. Mi držimo da je bilo potrebno objaviti vijest. Kao što isto tako mislimo da je Zdravko Mamić napravio izvrstan potez što je financijskom motivacijom doveo Soudanija u stanje da je opet ponajbolji igrač Dinama. Soudani sad zna ga se istinski cijeni u Maksimiru, da Uprava kluba zna honorirati ono što izvede na travnjaku te da će uvijek paziti na njega, jer on to, uostalom, kao igrač koji je poseban u ovoj momčadi i zaslužuje. Plaće su se igračima često znale povećavati u plavom klubu, sjetite se, recimo, Mandžukića, Sammira... To je sasvim normalno, to je alat u rukama Uprave kluba kojim se uglavnom uspijeva od kvalitetnih igrača dobiti još kvalitetnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:20