NASLJEDNIK DROGBE?

BUDUĆNOST U CHELSEAJU Kramarić će proljeće provesti u Vitesseu, a na ljeto je u Londonu?

Sigurno ne treba zanemariti podatak da na kraju sezone ugovor s Plavima ističe Didieru Drogbi
 Tea Cimas / CROPIX

Ne napusti li Andrej Kramarić Kantridu do Nove godine, vjerojatno će u redovima Rijeke ostati do ljeta. Nije ovo naše predviđanje, nego citat izvučen iz razgovora koji smo tri dana prije Božića vodili s predsjednikom Damirom Miškovićem. Prvi čovjek Bijelih imao je informaciju koju tada, možemo razumijeti, nije želio podijeliti s javnosti, a koja se očito odnosila na dolazak na pregovore predstavnika kluba iz zapadnog Londona.

Jesu li četiri dana dovoljna da se inozemni transfer najboljeg igrača zaključi prije nego što ugazimo u 2015. godinu? Za očekivati je da bi se to moglo dogoditi. Priča, naime, ide u tom smjeru. Chelsea misli ozbiljno i spreman je danas-sutra na adresu Portić 3 poslati i službenu ponudu za igrača kojeg silno želi u svojim redovima.

Riječani su noge Andreja Kramarića procijenili na 7-10 milijuna eura i dovoljno je onih koji misle da bi sve ispod toga bio preskroman novac jer ipak se radi o igraču čiju kvalitetu i fantastičnu polusezonu treba pošteno naplatiti. Ono što je na stol stavio engleski premierligaš Leicester City, a što je razvuklo osmijeh zadovoljstva na lice prvoligaša s Kantride, u prvi je mah odbila obitelj Kramarić (odlazak “fenjerašu” nije im bio toliko primamljiv), no naknadno je ipak izrazila spremnost za odlazak u redove posljedneplasiranog kluba Premiershipa. Radi se upravo o toj “gornjoj granici”, koju, smatraju pod stijenama, prodajom reprezentativnog napadača mogu dosegnuti. No, kao što smo u jučerašnjem broju napisali, Chelsea je intenzivirao svoje nakane da dovede Kramarića, u potpunosti skrenuo misli obitelji od Leicestera i preusmjerio ih na Stamford Bridge, a jučer smo doznali da ni Rijeka nije imuna na ono što joj Chelsea ima namjeru ponuditi.

Na Kantridi su, naime, uvjereni da se na kraju neće raditi o samo 3,5 do 4 milijuna eura odštete jer će Londončani s vremena na vrijeme svoga partnera u ovom poslu “počastiti” dodatnim milijunskim bonusima (ovisno o nastupima Andreja Kramarića za prvu momčad). Kada se sve zbroji, ako se karijera napadača bude razvijala u pravom smjeru, dolazimo do brojke koja je u visini onoga protiv čega se na Kantridi ne bi niti najmanje bunili. Upravo suprotno.

Što Kramarića čeka po dolasku na Stamford Bridge? Ne dogodi li se u zimskom periodu da Chelsea iz bilo kojeg razloga ostane bez nekog od svojih ofenzivaca, vjerojatno bi bio usmjeren na posudbu do ljeta (spominje se Vittese), to je nekako najizgledniji scenarij. U tom kontekstu sasvim sigurno ne treba zanemariti podatak da upravo na kraju tekuće sezone ugovor s Plavima ističe vremešnom Didieru Drogbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:33