NACIONALISTIČKI ISPAD

Grobari pobjedu Partizana proslavili porukom 'Dogodine u Kninu'!

 Reuters

Košarkaši Partizana kreirali su senzaciju! Momci Duška Vujoševića napravili su ono što ni najzagriženiji navijači beogradskog kluba na početku sezone nisu očekivali. Partizan je nakon četiri susreta izbacio slavni Maccabi u četvrtfinalu Eurolige i plasirao se na Final Four koji će se održati u Parizu.

Tamo će Partizan u polufinalu igrati protiv Olympiacosa, dok će drugog finalista iznjedriti dvoboj Barcelone i CSKA. Velike zasluge za ovaj uspjeh košarkaša Partizana imaju i njihovi navijači koji su tijekom cijele sezone fanatičnom podrškom nosili svoje ljubimce i zbog kojih je Beograd postao najneugodnije gostovanje za sve europske momčadi.

Nažalost, sinoćnji spektakl u beogradskoj Areni nije mogao proći bez nacionalističkih skandiranja i poruka. Naime, Grobari su na svojoj tribini istaknuli transparent sa porukom 'Dogodine u Kninu' koji sam o sebi dovoljno govori.

Na taj su način navijači beogradskog kluba zasjenili pobjedu svojih mladića među hrvatskim ljubiteljima košarke koji su s divljenjem pratili Partizanov pohod na pariški Final Four.

Čovjek koji među navijačima Partizana ima status božanstva, trener Duško Vujošević, imao je samo riječi pohvale za publiku i atmosferu u Areni, ali trenutke slavlja iskoristio je kako bi skrenuo pozornost na velike probleme s kojima se susreće njegova momčad.

- Pravo je pitanje nakon ovakvog uspjeha hoće li Partizan dobiti financijsku pomoć koja mu je neophodna. Naš je klub kolektiv koji zaslužuje pažnju u kontinuitetu, a ne da radimo u teškim uvjetima. Čestitam svojim igračima koji i pored konstantnog kašnjenja plaća imaju povjerenja - izjavio je Vujošević.

Podsjetimo, pariški Final Four igrat će se 7.-9. svibnja, a prije toga će košarkaši Partizana nastupiti i na završnom turniru NLB lige koji se igra u Zagrebu od 23. do 25. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:23