DETALJI NOVIH SPISA

Tragična sudbina poznate manekenke: Dvije godine nakon posjeta Epsteinovom otoku oduzela si je život

Ne zna se što joj se dogodilo dok je onda boravila, no poznato je da su djevojke i mlade žene seksualno iskorištavali

Ruslana Korshunova

 Instagram/ruslana_korshunova

Poznata kazahstansko-ruska manekenka Ruslana Korshunova počinila je samoubojstvo skakanjem sa zgrade dvije godine nakon što je kao 18-godišnjakinja posjetila pedofilski otok Jeffreya Epsteina. Supermodel i svojedobno zaštitno lice parfema Nina Ricci ubila se 2008. godine u dobi od samo 20 godina, piše Daily Mail.

Epsteinovim privatnim zrakoplovom Boeing 727, nazvanim Lolita Express, putovala je na njegov otok Little St James nedugo prije tragične smrti. U vrijeme samoubojstva bila je u kultu, a pojavljivanje u Epsteinovim dnevnicima letenja izazvalo je strah da je bila teško iskorištavana.

Brad Edwards, odvjetnik s Floride, u svibnju 2011. poslao je mail Virginiji Roberts-Giuffre, jednoj od Epsteinovih žrtvi, upitavši je poznaje li Korshunovu. Edwards je ranije bio PR-ovac manekenke koji je tvrdio da je uživala u putovanjima na privatni otok s bogatim muškim obožavateljem.

U svibnju 2006., u dobi od 18 godina, odletjela je iz New Yorka s Epsteinom i njegovim prijateljima u Boeingu 727 na njegov privatni otok na Djevičanskim otocima. Ne zna se što joj se dogodilo dok je onda boravila, no poznato je Epstein vozio djevojke i mlade žene na svoje imanje gdje bi ih on i drugi muškarci seksualno iskorištavali.

- Moguće je da biste je teško prepoznali, pročitajte članak koji sam priložio i pogledajte fotografije pa mi javite prepoznajete li je. Nazvat ću sutra, pisalo je u poruci uz poveznicu na izvješće Newsweeka o smrti modela.

Roberts-Giuffre je odgovorila kako joj je žao što čuje vijesti o Ruslani, ali da se nikad nije s njom susrela te je izrazila sućut obitelji i prijateljima. Poruke su otkrivene u četvrtak, otkrivanjem brojnih dokumenata iz Roberts-Giuffreinog slučaja za klevetu iz 2015. protiv Ghislaine Maxwell, Epsteinove desne ruke.

Dokumenti su otpečaćeni ovaj tjedan nakon što je sudac donio odluku da više nema opravdanja za tajnost dosjea. Epstein je umro u kolovozu 2019. godine čekajući suđenje u zatvoru, a Maxwell se nalazi u zatvoru gdje služi 20-godišnju kaznu za trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

Korshunova je rođena u Kazahstanu i skautirana nakon pada SSSR-a tako što je skautica vidjela njezinu fotografiju u časopisu zrakoplovne kompanije gdje je opisivala svoju potragu za učenjem njemačkog jezika. Preko noći je bačena u glamurozan život, a družeći se s manekenkama Lily Cole i Jessicom Stam ubrzo je zaradila legije obožavatelja.

Njen ljubavni život bio je obilježen neuspjehom, više puta su je napustili imućni muškarci koji su je zaslijepili svojim bogatstvom. Ne zna se kako je upoznala Epsteina, ali Maxwell je bila poznata po regrutiranju glamuroznih mladih žena u svoju pratnju. Epstein je mladim ženama obećavao pomoći oko vize ako dođu raditi za njega, no status Korshunovine vize nije poznat.

Korshunova se proslavila na njujorškom tjednu mode 2005. kad je nosila reviju za Marca Jacobsa. Pozirala je slavnim fotografima Mariju Sorrentiju, Paolu Roversiju i Willyju Van Der Perreu te se pojavila u kampanjama za Kenzo, Veru Wang, Ninu Ricci, Donnu Karan, Christian Dior, Clarins i Paul Smith.

Pojavila se na naslovnici ruskog Voguea i francuskog Ellea, dok je britanski Vogue njeno lice označio "licem koje uzbuđuje". Prozivana je i ruskom Rapunzel, a upravo 2006. godina kad se družila s Epsteinom bila je vrhunac njene modne karijere jer je završila na naslovnici modnog časopisa New York Timesa.

Dvije godine nakon leta, manekenka se ubila. Još uvijek nije jasno je li njeno samoubojstvo povezano s boravkom na otoku. Knjiga akademika Petera Pomerantseva iz 2014. godine pod nazivom Ništa nije istina i sve je moguće: Nadrealno srce nove Rusije detaljno je opisala odluku modela da se pridruži ekstremnoj grupi za samopomoć.

U Moskvi se zaljubila se u oligarha koji ju je ostavio slomljena srca, a po povratku u New York su je povezivali s ruskim trgovcem luksuznih automobila koji ju je također ostavio. Utjehu je pronašla u kultu Rose of world koji je poznat po nehumanom postupanju prema svojim sljedbenicima. Kult čak zagovara da je bolje da članovi umru ako ne mogu promijeniti svoje postupke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:47