NOVI DOKUMENTI

Žrtva prljave igre poznatih perverznjaka: ‘Platio mi je 15.000 za seks s princem kad sam imala 17 godina!‘

Dokumenti o slučaju pedofila Jeffreya Epsteina uključuju brojne poznate osobe, a nove informacije objavljene su javnosti

Virginia Roberts Giuffre drži fotografiju sebe kao tinejdžerice

 Tns/abaca/Abaca Press/Profimedia/Tns/abaca/abaca Press/profimedia

Virginia Giuffre tvrdi da joj je pedofil Jeffrey Epstein platio 15.000 dolara da ima seks s princem Andrewom kada je imala 17 godina, stoji u najnovijim dokumentima vezanim za ovaj slučaj.

40-godišnjakinja je te optužbe iznijela kad je svjedočila 2016. dok je bila ispitivana pod prisegom.

„Dobila sam 15.000 dolara. Ne znam koliko je to ekvivalentno u funtama“, rekla je prije nego što ju je odvjetnik upitao je li platila porez na iznos, a Giuffre je odgovorila negativno.

Vojvoda od Yorka uvijek je oštro poricao optužbe Giuffre s kojom je 2022. postigao nagodbu bez priznavanja odgovornosti za tužbu za seksualni napad koju je ona podnijela protiv njega. Nagodbom joj je isplatio 12 milijuna funti.

image

Princ Andrew

Peter Macdiarmid/Eyevine/Profimedia/Peter Macdiarmid/eyevine/profimedia

Pet serija „Epsteinovih dokumenata“ objavljenih prošlog tjedna potaknulo je više pitanja o kraljevom prijateljstvu sa seksualnim prijestupnikom u trenutku kada kralj Charles navodno razmatra izbacivanje Andrewa iz njegovog doma u Royal Lodgeu.

Ipak, prinčev prijatelj rekao je za The Times da se to vjerojatno neće dogoditi jer je „krv gušća od vode“.

U posljednjoj skupini dokumenata, Giuffre također tvrdi da ju je seksualno zlostavljao drugi tajanstveni član kraljevske obitelji, kao i princ Andrew.

Neidentificirani princ govorio je „stranim jezikom“, ali je „dobro govorio engleski“, izjavila je pod prisegom. Ove tvrdnje iznijela je dok su je odvjetnici intervjuirali o njezinom životu tinejdžerske seksualne robinje za Epsteina.

Giuffre je opisala kako je Epsteinova vila u New Yorku sadržavala „tamnicu“ ukrašenu velikom fotografijom nje i još jedne djevojke i slikom njih dvije kako zajedno čine „pokvarene radnje“. Navela je kako u milijarderovoj kući na Floridi, koja se naziva „Kuća grijeha“, postoji stol u predsoblju s najmanje 50 fotografija slična sadržaja s drugim djevojkama.

Dodala je kako je na zabavama s Epsteinom vidjela i supermodel Heidi Klum. Ranije je tvrdila da je vidjela bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona na „Otoku pedofila“, rekla je da je političara srela i drugi put.

„Bila je večera, puno smijeha, puno šala, bila je to samo večera i tada nisam morala ništa raditi s Billom Clintonom, on nikada nije bio u seksualnoj vezi sa mnom“, ispričala je na sudu.

Giuffre je rekla da su s Epsteinom i Clintonom bile dvije djevojke i da bi ih mogla identificirati, ali bile su „lijepe, mlađe“ i stare između 17 i 21 godine.

Dokumenti također otkrivaju kako su Epsteinu i Ghislaine Maxwell u njihovim vlastitim sudskim izjavama postavljena detaljna pitanja o navodnim seksualnim sklonostima princa Andrewa.

image

Jeffrey Epstein

Ho/Afp

Epsteina je pitano je li „naložio Virginiji da ima seks s princem Andrewom, istina?“ na što je on odgovorio „peti“, pozivajući se na peti amandman američkog ustava, pravo da se ne inkriminiraš.

Epstein nije dočekao svoje suđenje u zatvoru jer je tamo preminuo. Ispitivan je Epsteinov mladi brat Mark o tome je li samoubojstvo bilo „zataškavanje“. Brat Epsteina je odgovorio da postoje pitanja u vezi smrti njegova brata koji je preminuo u zatvorskoj ćeliji u Kaznenom centru na Manhattanu u kolovozu 2019. Tjedan dana nakon smrt je proglašena samoubojstvom.

Zaštitari su rano ujutro pronašli mrtvog Epsteina i činilo se da se objesio trakom narančaste plahte vezane za krevet na kat. Njegov mlađi brat, koji sada ima 69 godina, tu smrt nazvao je „ubojstvom“. Te noći kada je umro kamere u sigurnosnoj jedinici nisu radile i stražari su spavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:22