KRALJEVSKI SKANDAL

Iza ‘afere šogor‘ stoji bivši kralj Španjolske? ‘To je hladna osveta sinu, njegovi ljudi šire glasine o preljubu‘

Jaime del Burgo bivši je suprug sestre kraljice Letizije, a tvrdi da je s kraljicom imao vezu i nakon njezine udaje za kralja

Kraljica Letizia sa suprugom i bivši kralj Juan Carlos

 Profimedia/

Bivši španjolski kralj Juan Carlos optužen je da je sudjelovao u širenju glasina o navodnoj aferi između kraljice Letizije i njezina bivšeg šogora kako bi naštetio reputaciji svog sina, kralja Felipea, za kojeg je Letizia udana. Španjolsku kraljevsku obitelj potresle su šokantne tvrdnje biznismena Jaimea del Burga, koji je senzacionalno iznio tvrdnje da je imao vezu s Letizijom (51) prije i nakon njezine udaje za kralja Felipea. Del Burgo je oženio Letizijinu sestru, Telmu Ortiz, od koje je sada rastavljen. Španjolski sud više je puta odbio komentirati te optužbe za strane medije.

Stigao je i novi zaokret priče, prema kojem je španjolski novinar optužio pristaše bivšeg kralja da rade "kampanju" protiv njegova sina Felipea.

"To je ‘n-ta‘ kampanja protiv Felipea VI. Krugovi Juana Carlosa su ti koji raspiruju priče", rekao je radijski voditelj Federico Jiménez Losantos.

image

Spanish former King Juan Carlos I holds a bouquet of flowers as he arrives to attend the XII Meeting COTEC Europe "WORK 4.0, Rethinking the Human-Technology Alliance", held at Mafra National Palace, in Mafra, on February 7, 2018.,Image: 362553525, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Profimedia

Patricia De Melo Moreira/Afp// Patricia De Melo Moreira/afp /

Juan Carlos je vladao kao španjolski kralj od 1975. do 2014., kada je abdicirao u korist svog sina. Kao službeni razlog navedena je njegova dob, no uslijedio je niz kontroverzi i bilo je sugestija da je na njega vršen pritisak da se odrekne prijestolja kako bi zaštitio instituciju. Korupcijski skandali u koje je bio upleten otkako je predao prijestolje kralju Felipeu VI., čija je supruga Letizia bivša novinarka, uništili su njegovu reputaciju. Sada živi u Abu Dhabiju, a španjolski mediji citirali su izvore bliske bivšem monarhu koji kažu da je uzrujan što ga je obitelj izbacila.

image

Zagreb, 161122.
Ured predsjednika, Pantovcak.
Svecana vecera koju u cast spanjolskog kralja Filipa VI. i kraljice Letizije organiziraju predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovic i Sanja Music Milanovic.
Na fotografiji: kralj Filip VI drzi zdravicu.
Foto: HINA/ POOL/ Dario GRZELJ/ CROPIX

Hina/ Pool/ Dario Grzelj/ Cropix/Hina/Pool/Cropix

Del Burgo (53) trenutačno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu i, nedavno je opisao odnos s kraljicom Letizijom u knjizi "Letizia y Yo" (Letizia i ja) koju je napisao Jaime Peñafiel, vremešni novinar i urednik koji se veći dio svoje karijere bavio Burboncima. U svojoj ispovijesti tvrdi kako je hodao s Letizijom kad je ona upoznala Felipea, ali i da su bili u ljubavnoj vezi nakon njezina vjenčanja sa španjolskim kraljem 2004. godine.

image

Zagreb, 100523.
Kulturni program za sudionike Samita supruznika europskih celnika na temu prevencije debljine u djece u Europi na kojoj je sudjelovala spanjolska kraljica Leticija.
Na fotografiji: spanjolska kraljica Leticija.
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Vanesa Pandzic/Cropix/Cropix

Podijelio je i selfie koji je kraljica snimila u ogledalu tijekom jedne od svojih trudnoća kao dokaz njihove veze. Na fotografiji se vidi kako Letizia nosi kašmirski šal za koji Jamie tvrdi da pripada njemu. On je također napisao poruku na svojim društvenim mrežama koju mu je navodno poslala španjolska kraljica.

"Ljubavi. Nosim tvoj šal. Kao da te osjećam pored sebe. Brine se za mene. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđenja. Volim te", glasila je poruka.

image

Presnimka objave Jaimea del Burga

Španjolski mediji pisali su i o drugim porukama između para koje je on navodno objavio na X-u, ali i uklonio nedugo nakon objave.

Brojni obožavatelji doveli su u pitanje Jaimeove optužbe jer nema dokaza da je Letizia poslala fotografiju ili popratnu poruku.

On se sporazumno razveo od Letizijine sestre 2016. godine, četiri godine nakon što su se vjenčali i dvije godine nakon što su prekinuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:53