TEŠKO DJETINJSTVO

Folk pjevačica Stoja priznala kroz kakav je pakao prolazila nakon odlaska od kuće: ‘Otac me je tukao, baba me branila‘

Dok je bila tinejdžerica, trpjela je obiteljsko nasilje jer se njezin otac oštro protivio tome što mu je kći pušačica

Folk pjevačica Stoja

 Instagram/Stoja

Popularna srpska turbofolk pjevačica Stoja Novaković progovorila je o problemima koje je imala dok je bila tinejdžerica, kada je trpjela i obiteljsko nasilje jer se njezin otac oštro protivio tome što mu je kći pušačica.

"Nikada nisam maštala, kao sve djevojčice, o udaji i braku. To mi nije padalo na pamet, bila sam buntovno dijete i uvijek su me privlačile nedopuštene stvari. Brata su čuvali baka i djed, a ja sam bježala od kuće i pušila krišom cigarete na ulici. Bila sam glavna riba u kraju, ali i danas pamtim tatine batine kada me je uhvatio", ispričala je Stoja, koja se na društvenim mrežama voli pohvaliti hashtagom koji je ujedno i nadimak ‘Stoja institucija‘, prenosi Nova.rs.

"Nisam imala pojma koliko će mi roditelji izbivati iz kuće i mog mjesta, pa sam se pravila važna. Otac me je nekako vidio, bila sam mu okrenuta leđima i kad je vidio da pušim, udario me nekoliko puta pred svima. Ja šutim, nisam smjela ništa reći jer sam oca uvijek jako poštovala iako je bio previše strog. Kod kuće smo poslije dugo razgovarali, baba me branila i govorila mu da će ona razgovarati sa mnom i da se takve stvari drugačije rješavaju, a ne šamarima i batinama. Kasnije, kako sam odrastala, polako se mirio s tim da mi je to porok i to je to", dodala je.

Unatoč sukobima s roditeljima, folk pjevačica ističe da je to najjači odnos koji je izgradila u svome životu.

"Kad sam došla u neke zrelije godine, shvatila sam da su mi roditelji uvijek bili pravi prijatelji. Uvijek sam im vjerovala, kad je čovjek mlad, mama i tata mu idu na živce, a kasnije brzo kroz život shvatite da vam samo žele dobro i da su tu da vas usmjere na pravi put. Bilo mi je žao što sam ih, kao klinka, sekirala. Bježala sam od sirotinje. Od jutra do večeri sam maštala o nekom drugom životu, smišljala kako da zaradim, makar morala biti daleko od obitelji. Bila sam u svom svijetu i kad sam se počela baviti dizanjem utega i pjevanjem, nekako sam se pronašla", ispričala je Stoja, a očeve riječi nakon udaje i dalje pamti.

"Kad sam se udavala, otac mi je rekao: ‘Ne zaboravi jednu stvar. Kada izađeš iz ove kuće, povratka više nema.‘ To sam shvatila doslovno i nisam im se smjela pojaviti na kućnom pragu, iako znam da bi me objeručke prihvatili. Bila sam previše ponosna i tvrdoglava i nisam željela da oni budu u pravu. Kad sam tek otišla od kuće, teško sam živjela. Mučila sam se i tražila načine kako da zaradim, a majka mi je potajno pomagala, da otac ne sazna. Poslije sam uvijek štedjela kad sam radila jer sam znala što znači siromaštvo", rekla je Stoja ranije za Republiku, prenosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:34