KULTNI HIT

Bezobrazna šala ili nešto drugo? Tisuće ljudi ponovno slušaju ovu pjesmu nakon nestanka podmornice Titan

Pjesma je nagrađena Oscarom za najbolju originalnu pjesmu 1998. godine

Kobna podmornica ‘Titan‘

 Oceangate/Zuma Press/Profimedia/Oceangate/zuma Press/profimedia

Otkako su u četvrtak objavljene vijesti da je nestala podmornica Titan implodirala blizu olupine Titanica, pjesma Celine Dion, "My Heart Will Go On", koja je obilježila poznati film doživjela je dramatičan porast u popularnosti.

Prema TMZ-u, pjesma nagrađena Oscarom prikupila je više od 500 tisuća streamova na Spotifyju otkako je potraga i spašavanje podmornice OceanGate tragično završilo. Inače, redatelj "Titanica" James Cameron, koji je do olupine putovao više od 33 puta, istaknuo je da je tim koji stoji iza podmornice zanemario upozorenja o strukturi vozila dok je uspoređivao imploziju sa stvarnim Titanicom.

image

Celine Dion

Vince Bucci/Afp/Profimedia/Vince Bucci/afp/profimedia

- Zapanjen sam sličnošću same katastrofe Titanica, gdje je kapetan više puta upozoren na led ispred svog broda, a ipak je u punoj brzini uletio u ledeno polje u noći bez mjesečine - objasnio je. Što se tiče samog pojma implozije, radi se o procesu suprotnom od eksplozije, kažu stručnjaci. Kod implozije se objekt iznenada i vrlo burno urušava. Do naglog smanjenja obujma tijela dolazi zbog gubljenja unutrašnjeg tlaka, uz prasak.

Podsjetimo, "My Heart Will Go On" jedan je od zaštitnih znakova kultnog filma, a pjesma koju su napisali James Horner i Will Jennings te otpjevala Dion, postala je hit u cijelom svijetu. Također, nagrađena je Oscarom za najbolju originalnu pjesmu 1998. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:52