JESTE LI JE VIDJELI?

Obožavateljica kultnog ‘Titanica‘ prasnula u smijeh kad je otkrila koliko je jedna od scena lažna

Iako je očito da se grafika uvelike poboljšala tijekom godina, obožavatelji nisu mogli vjerovati koliko je jedna scena lažna

Scena iz filma ‘Titanic‘

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

Kultni "Titanic" redatelja Jamesa Camerona jedan je od najuspješnijih filmova svih vremena, a na popularnosti nije izgubio ni dan danas, 25 godina od izlaska. Hit film s Leonardom DiCapriom i Kate Winslet u glavnim ulogama pojavio se na velikim ekranima 1998. i strelovito brzo osvojio pohvale diljem svijeta. Priča o bogatoj tinejdžerici koja upoznaje siromašnog umjetnika na nesretnom brodu i ubrzo se zaljubljuje osvojila je publiku na prvu.

Kako bilo, jedan je fanatični obožavatelj filma nedavno ukazao na ogroman propust u produkciji. Iako je očito da se grafika uvelike poboljšala tijekom godina, obožavatelji nisu mogli vjerovati koliko je jedna scena lažna te su se oglasili na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje zapažanje. Unatoč tome što se u velikom dijelu filma koriste stvarni ljudi i stvarna scenografija, Cameron se odlučio za računalno generirane slike na brojnim scenama i malo je reći da je jedna rekonstrukcija bila daleko od realne, kao što je jedan obožavatelj upravo otkrio.

Sporna scena odvija se kratko nakon što legendarni brod isplovljava za SAD. Dok kamera prelazi preko broda prije nego što se usredotoči na kapetana, gledatelj je primijetio da stvari nisu baš tako realne kako se slavni redatelj nadao. Na prvi pogled sve je savršeno u redu. Ali, u današnjem svijetu specijalnih efekata i ekrana visoke rezolucije, krupni plan je pokazao da to nije bila baš slika iz "stvarnog života" kakvoj bi se nadali. Kako brod u sceni ulazi na ekran, jasno je da CGI slike nisu tako vrhunske kao što se mislilo.

U objavi na TikToku, korisnica po imenu Jess podijelila je fotografije i pritom prasnula u smijeh uz izjavu: "Ovo je lažno. O, Bože". Uz objavu je napisala: "Titanic sam pogledala milijun puta i tek sad kad kod kuće ležim bolesna shvatila sam koliko je ova scena lažna".

I ostali obožavatelji "Titanica" ubrzo su se uključili u raspravu i kroz smijeh kometirali scenu. Jedan korisnik je napisao: "Ovo je Polar Express animacija za snimanje pokreta", dok se drugi našalio: "Je li ovo novi prošireni paket Sims 4 Titanic". Inače, kultni je film od 1. srpnja ušao u Netflixovu ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:15