SLAVNA BALADA

POZNATI HRVATSKI ROCKER NIKAD 'NIJE DOBIO NI DINARA' ZA VELIKI HIT Otpjevao je najpopularniju pjesmu 'Boljeg života' i nikad mu se nitko nije javio

Dado Topić
 Goran Mehkek / cropix

Tko je odrastao u osamdesetima nije mogao propustiti jednu od najpopularnijih TV serija na ovim prostorima, ‘Bolji život’. Serija o beogradskoj obitelji Popadić koja se muči s besparicom i mnogim drugim problemima s kojima se nije bilo teško poistovjetiti, prikovala bi sve u udarnom terminu uz male ekrane.

Premda je izdan i soundtrack serije, najpoznatija je bila uvodna pjesma ‘Ja hoću život’ koju je otpjevao hrvatski glazbenik Dado Topić, poznatiji kao jedan od osnivača grupe Time.

- Sasvim slučajno sam u to uletio. Rekli su mi da trebam snimiti špicu za radio emisiju. Pozvao me klinac iz Korni grupe i ja sam to snimio. Tek poslije sam shvatio da sam ni kriv ni dužan kao stranac uletio pjesmom u seriju koja će doživjeti takvu popularnost. Interesantno je da, kakva god da je, i dalje ima neku svoju težinu i poruku i ljudi je vole - ispričao je Dado Topić za 24sata.rs.

Još je ranije izjavio i da za ovaj evergreen nije bio isplaćen.

– Zvuči nevjerojatno, ali ja nikada ni dinara nisam dobio kao interpretator te kompozicije... Nitko se nije sjetio nazvati me i reći da sam zaslužio neku korist od nje – rekao je Dado Topić, koji ovu pjesmu vrlo rijetko uključi u svoj koncertni repertoar.

Glazbu pjesme radio je Voki Kostić, a tekst potpisuje Ljubiša Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:38