TRIJUMFALNI NASTUP

Imamo prvu reakciju Baby Lasagne, estrada u transu, Tonči Huljić: ‘Taj vjerni kršćanin širi zaraznu dobrotu...‘

Nikad nismo imali bolji nastup i nikada nam pobjeda nije bila vjerojatnija, tvrdi Branimir Mihaljević

Tonči Huljić

 Tomislav Pancirov/

Marko Purišić, Baby Lasagna, prošao je u finale Eurosonga s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim‘! Našoj reporteki Klari Rožman u Malmou otkio je kako se osjeća.

"Jako sam sretan što smo se svidjeli publici i što smo osigurali prolazak u finale. Nastup na velikoj pozornici i pred prepunom arenom novo je iskustvo koje ću sigurno pamtiti. Iskreno, jedva čekam ponoviti nastup u subotu u finalu. Hvala svima na podršci!", rekao nam je Lasagna.

"Tko čeka taj i dočeka. Čestitam Baby Lasagni", kaže Tomislav Štengl, šef naše eurovizijske delegacije, kojeg pitamo što sada dalje:

"Večeras ćemo proslaviti prolazak u finale Eurosonga, sutra ćemo mali šarati dojmove, a onda počinju pripreme za veliko finale Eurosonga u kojem ponovno želimo dati najbolje od sebe. Idemo dalje, polako ali sigurno", kaže Štengl.

Nakon što je naš predstavnik Baby Lasagna uspješno završio svoj spektakularni polufinalni nastup na Eurosongu ne prestaju stizati komentari i reakcije iz domovine, a mi smo razgovarali s poznatim estradnjacima koji su prokomentirali pjevačev nastup.

„Ma razvalio je! Meni je to to, daje mi totalnu vibru pobjednika. Ovo je bio nastup koji ima glavu i rep, sadrži sve elemente koje Eurosong traži i jednostavno je razvalio. Čestitam mu unaprijed“, rekao je oduševljen i sretan Jacques Houdek.

image

Jacques Houdek

Darko Tomas/Cropix

S njim se složila i Sanja Doležal.

„Meni je ovo bilo fenomenalno, vrlo samouvjereno, vrlo energično, izvedeno jako dobro i bez greške. Najvažnija je ta energija koja se osjetila od samog početka pjesme. Marko je autentičan i zbog toga mu ljudi vjeruju te je do njih prenio jednu čudesnu emociju, a vidjelo se da i cijela dvorana pjeva pjesmu koja je pun pogodak“, rekla je.

Eurosong je gledao i naš prošlogodišnji predstavnik iz Leta 3, Mrle, a nastup mu se svidio.

„Ove godine je pozornica nešto nevjerojatno, meni je bila i prošle, ali sad je to na nekom višem nivou. Neke su zemlje sve to uspjele iskoristiti vrlo dobro, kameru, svjetlo i scenografiju. Bez obzira na sve to, neke možda tehnički savršenije nastupe, naš je predstavnik odradio sve odlično i definitivno prolazi u finale. On da se pojavio samo sa svojim glasom i pjesmom prošao bi“, rekao je.

Svoje oduševljenje nastupom Baby Lasagne nije skrivao ni Branimir Mihaljević, poznati hrvatski skladatelj, aranžer i glazbeni producent. Na svojem je Facebook profilu podijelio objavu u kojoj hvali pjevača.

„Mogu reći samo da nikada nismo imali bolji nastup i nikada nam pobjeda nije bila vjerojatnija, stvarno svima kapa do poda. Njegova se autentičnost i posebnost pokazala kao dobitna kombinacija i vjerujem kako postoje velike šanse da nam on dovede Eurosong u hrvatsku“, podijelio je za Jutarnji.

„Žurio sam da vidim nastup i objektivno to nema konkurencija, njegova jednostavnost i energija sve nadmašuju. On je jedna lagana prijelazna faza između shizofrenog Eurosonga kojeg polako vraća u normalnu svojom energijom. Ono što želim posebno naglasiti je to kako mi je drago da jedan vjerni kršćanin širi dobrotu koja je zarazna, a ne odriče se onog što on uistinu jest. Radujem se našoj suradnji nakon što se vrati u Hrvatsku“, otkrio je Tonči Huljić.

image

Tonči Huljić

Tomislav Pancirov/

Nastup je komentirao i Damir Kedžo koji će 25. 5. održati veliki koncert u Zagrebu.

„Baby Lasagna se svojim nastupom apsolutno istaknuo. Po meni je bio toliko iznad svih, cijelim konceptom, pjesmom, pjevanjem i sigurnošću. Predivno je gledati da Hrvatska na Eurosongu napokon ima takav nastup i takvu pjesmu. Još su mi dobri bili Slovenija i Švedska, a zapravo i Irska, ali ne toliko samom pjesmom već nastupom koji je sam po sebi šokantan te ga gledaš i ako ti se ne sviđa. Meni je kod Eurosonga najbitnija pjesma stoga ide Baby Lasagna, pa onda dugo nitko, pa onda opet on, a tek zatim ostalih par izvođača ove večeri“, priznao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:58