ŽESTOK RAST

Bitcoin je danas dosegnuo najveću vrijednost u posljednje dvije godine, samo protekli mjesec skočio za 30 posto!

Vrijednost bitcoina se samo u veljači povećala za 32 posto

Bitcoin/ilustracija

 Costfoto/Ddp Usa/Profimedia

Bitcoin je danas dosegnuo najveću vrijednost u posljednje dvije godine, a samo u 24 sata ona je skočila za 10 posto pa sada iznosi 57.036 dolara. Njegov manji konkurent ether također je zabilježio rast pa njegova vrijednost sad iznosi 3200 dolara.

Reuters piše da je takvom rastu pripomogla softverska tvrtka i kripto investitor MicroStrategy koja je dan ranije objavila da su nedavno kupili oko 3000 bitcoina za 155 milijuna dolara. Osim toga, ova najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti također je nedavno dobila podršku odobrenja burzovnih fondova (ETF-ova).

Još jedan veliki poticaj rasta vrijednosti je prepolovljenje broja bitcoina koje je najavljeno za travanj. Radi se o procesu koji je osmišljen kako bi usporio oslobađanje bitcoina, čija je ponuda ograničena na 21 milijun, a 19 milijuna njih je već ‘izrudareno‘.

Vrijednost bitcoina se samo u veljači povećala za 32 posto, a ether je skočio još i više - u mjesec dana 41 posto.

“To predstavlja daljnje sazrijevanje tržišta kriptovaluta i prepoznavanje uloge ethereuma u budućnosti kriptovaluta unutar financijskog sustava", komentirao je viši strateg Daily FX-a Nick Crawley.

Platforma društvenih medija Reddit, koja je 22. veljače podnijela zahtjev za uvrštenje svojih dionica na Njujoršku burzu, rekla je da je mali dio viška svojih novčanih rezervi uložila u bitcoin, ether i matic, piše Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:49