Ivana Buljan Legati

Monodrama "Soba za poglede" prema priči Virginie Wolf iz zbirke "Kuća duhova" u Kinu Urania

Soba za poglede
 Darije Petković
Predstava je dobitnica dviju nagrada za najbolju izvedbu monodrame na međunarodnim festivalimaBEFEMON u Vojvodini i MONOAKT na Kosovu

Ivana Buljan Legati izvodi monodramu "Soba za poglede" u ponedjeljak 31. svibnja u 20 sati u arhitektonskome prostoru 3LHD, bivše kino Urania.

Nastala je prema priči čuvene britanske spisateljice Virginie Woolf iz zbirke "Kuća duhova" koja je služila kao poligon za pisanje romana "Gospođa Dalloway".

Predstava je dobitnica dviju nagrada za najbolju izvedbu monodrame na međunarodnim festivalimaBEFEMON u Vojvodini i MONOAKT na Kosovu.

Režiju i oblikovanje svjetla potpisuje Marina Petković Liker, prijevod je napravila Sanja Lovrenčić, dramatizaciju Ivana Buljan Legati, glazbu Ivanka Mazurkijević & Damir Martinović Mrle, kostime i scenografiju Zdravka Ivandija Kirigin.

Priča probija u unutarnji život društveno (ne)angažirane i u osamu povučene Mabel Waring. Naoko nevažanim događajem odlaska na zabavu gospođe Dalloway, u društvo kojemu zapravo ne pripada, pokušava razbiti ciklus nesigurnosti i opterećenosti dojmom koji ostavlja na druge ljude i poraditi na svojoj nedruštvenosti.

Raširen i izrazito nepopularan fenomen tjeskobe i srama, elementi socijalne fobije kao posljedice nesnalaženja u dominantnim društvenim obrascima na događajima kojima često pridajemo veću pozornost nego što doista zaslužuju intrigantne su točke u svijetu prepunom happeninga i evenata u kojima je sve unaprijed određeno i likovno zadano.

Zbog ograničenog broja mjesta u publici ulaz je moguć jedino uz prethodnu rezervaciju na e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:58